Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 29-04-2011

Man aangehouden

UTRECHT Agenten hielden op donderdagavond 28 april een man aan nadat hij bijna een agent had aangereden.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er op de Alexander Numankade een aanrijding tussen een fietser en een auto had plaatsgevonden, waarbij de gemoederen nogal waren opgelopen. Agenten gingen ter plaatse, waarbij zij geen aanrijding aantroffen, maar wel bleek dat om de hoek een vrouw op de Poortstraat door een man zou worden mishandeld.

Agenten gingen de hoek om en spraken de vrouw en de man aan. De man zat in een auto. Terwijl een agent naast de auto stond en hem aansprak, gaf de man gas. Een agent die voor de auto stond, moest wegspringen om niet aangereden te worden. De verdachte ging er met de auto vandoor.

Agenten zetten een achtervolging in, die leidde naar het Hoefsmederijpad, waar de verdachte de auto achterliet. Hij ging er te voet vandoor en vluchtte een horecagelegenheid in. Daar werd de verdachte, een 48-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. Hij pleegde verzet en moest met de nodige moeite onder controle worden gebracht en geboeid. Agenten brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

De mishandelde vrouw, 40 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek de partner van de aangehouden 48-jarige man te zijn. Wat er precies voorafgaand aan de mishandeling is gebeurd en of daarbij sprake was van een aanrijding, is nog niet duidelijk. De politie zet het onderzoek voort.

Alleen gekleed in een korte broek

UTRECHT Twee verdachten lieten in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april onder andere een spoor van weggeschopte vuilniszakken achter. Zij werden aangehouden.

Rond 01.40 uur sprak een taxichauffeur op de Neude twee politiebikers aan. Hij meldde dat twee jongens op de Noorderstraat liepen en dat zij vuilniszakken de rijbaan opschopten. De agenten fietsten die kant op en zagen dat er vanaf de Wijde Begijnestraat tot en met de Weerdsingel Oostzijde een spoor van vernielde vuilniszakken op de rijbaan lag, waardoor het verkeer uit moest wijken.

Op de Bellamystraat hoorden de agenten dat een fiets om werd gegooid en vervolgens zagen zij de twee verdachten, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. Het tweetal werd aangehouden. Vervolgens zagen de agenten dat twee mannen aan kwamen rennen. De twee waren alleen gekleed in een korte broek. Zij verklaarden op de Weerdsingel Oostzijde te wonen. Zij hadden gezien dat de twee verdachten hun fietsen hadden vernield. Ondanks dat zij al op bed lagen, hadden zij daarom de achtervolging ingezet.

De verdachten hadden overduidelijk allebei een behoorlijke hoeveelheid drank achter hun kiezen. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets

UTRECHT Een agent achtervolgde in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april een fietsdief en wist hem aan te houden.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Hardebollenstraat een kennelijk gestolen fiets te koop aanbood. Een politiebiker zag de verdachte over de Hardebollenstraat fietsen en ging achter hem aan. Daarbij zag hij dat het ringslot van de fiets openstond, terwijl er geen sleuteltje in zat.

De agent sommeerde de verdachte te stoppen, maar de verdachte ging vol op de pedalen en probeerde te ontkomen. De agent haalde hem op de Weerdsingel Oostzijde in en reed hem klem. De verdachte liet daarop zijn fiets vallen en vluchtte te voet. De agent ging te voet achter hem aan en wist hem beet te pakken. De kennelijke fietsendief gaf zich nog niet gewonnen en verzette zich. De agent zag zich genoodzaakt hem tegen de grond te werken en kon hem vervolgens boeien. De verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De fiets bleek half april in Maarssen te zijn gestolen.

Jasdief met tegoed

UTRECHT Een jasdief werd op donderdag 28 april op heterdaad betrapt. Hij bleek ook nog een tegoed open te hebben staan.

Rond 11.00 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Rijnkade dat een man met twee jassen een pashokje inging. Even later kwam de man het hokje uit, maar hing maar één jas terug in de stelling. Toen de beveiliger in het pashokje keek, bleek daar niets te liggen. De man liep de winkel uit, zonder iets af te rekenen. De beveiliger sprak hem vervolgens aan, waarbij bleek dat de verdachte de andere jas in een tas bij zich had. Hij werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Agenten brachten de verdachte, een 24-jarige man uit Utrecht, over naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog twee vonnissen open had staan van in totaal 2130 euro of 26 dagen vervangende hechtenis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en als hij de boetes niet kan betalen, moet hij 26 dagen de cel in.

Hennepkwekerijtje

UTRECHT Agenten rolden op donderdag 28 april een hennepkwekerijtje op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten s middags een onderzoek in een pand aan de Sint Maartensdreef in. Daar troffen zij een hennepkwekerijtje van ruim 50 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen en zijn vernietigd. In het pand was niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Vals geld
UTRECHT Een jongeman werd donderdagochtend 28 april aangehouden, omdat hij probeerde te betalen met vals geld.

Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op de Zamenhofdreef bij meerdere marktkraampjes probeerde te betalen met een vals biljet van 50 euro. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 21-jarige Utrechter, nog op de markt aan. Zij hielden hem aan.

De agenten spraken met meerdere marktkooplui, die meldden dat de verdachte bij hen had geprobeerd iets goedkoops aan te schaffen en daarbij met een biljet van 50 euro wilde betalen. Zij voelden direct aan het biljet dat het vals was. De agenten vergeleken het biljet van de verdachte met een ander (echt) bankbiljet, waarbij overduidelijk werd dat het biljet van de verdachte vals was. De agenten namen het biljet in beslag en brachten de verdachten over naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Fieter gewond

UTRECHT Op donderdagmiddag 28 april raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een bus.

Omstreeks 15.25 uur reed een 17-jarige fietser uit Utrecht over de Bleekstraat, komende vanaf de Catharijnesingel en gaande in de richting van de Vondellaan. Over de Bleekstraat kwam hem een stadsbus tegemoet, die ter hoogte van de Adema van Scheltemabaan linksaf sloeg om de busbaan op te rijden. Daarbij werd de jongen door de bus aangereden en kwam ten val. Hij raakte gewond en werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Uit meerdere getuigenverklaringen bleek dat de fietser door rood was gereden.