Gemeente Anna Paulowna

Limo en lintjes voor vijf heren en een dame


Een witte limosine cruisde vrijdagmorgen 29 april door de polder. De glimmende bolide stopte bij zes verrasde mensen voor de deur. Zij mochten plaatsnemen achter de geblindeerde raampjes. Bij De Ontmoeting aangekomen werd de rode loper uitgerold en stapten vijf heren en een dame vol verwachting uit de auto. Zij kregen een warm welkom van burgemeester Pennink en alle familie en vrienden die zolang hun mond moesten houden. Want een Koninklijke onderscheiding krijgen op de dag voor Koninginnedag is nog altijd een grote verrassing voor degene die het lintje opgespeld krijgt.

De heer H. Donker (20 juli 1959), woonachtig in Breezand De heer Donker is vanaf 1989 tot op de dag van vandaag actief op het terrein van welzijn, het onderwijs, de voedselbank en het kerkelijk leven. Dit kwam tot uitdrukking bij zijn inzet bij het organiseren van diverse projecten om geld in te zamelen voor diverse projecten op Curaçao waar hij verbleef met de Koninklijke Marine.

Ook is de heer Donker gedurende geruime tijd lid geweest van het schoolbestuur van de Protestants-christelijke basisschool De Regenboog. Vanaf 1995 tot en met nu is de heer Donker actief bij de Nederlandse Hervormde Evangelisatie gemeente Pniël wat onder meer tot uitdrukking komt in zijn diakenschap bij de kerkenraad. Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat de heer Donker zich de laatste jaren als vrijwilliger inspant voor de Voedselbank âKop van Noordâ.

Alles overziend heeft het Hare Majesteit behaagd om de heer Donker, vanwege het feit dat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw C.J.E. Mul-Kapiteijn (17 november 1937), woonachtig in Wieringerwaard
Mevrouw Mul heeft zich vanaf 1969 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet voor met name de (mantel)zorg, de ouderenzorg en voor de geldinzameling ten behoeve van goede doelen. Vanaf 1985 is mevrouw Mul beheerder van het âlief-en-leedpotjeâ van het zangkoor Wieringerwaard. Vanaf 1990 is zij collectant voor de Hartstichting en het Astmafonds in haar woonplaats. Vanaf 2000 loopt zij ook voor het Rode Kruis. Sinds 1993 is mevrouw Mul vrijwilliger bij de dagverzorging van het zorgcentrum Molenweid en ook aan de dagactiviteiten in dit centrum levert mevrouw Mul haar bijdrage. Ook bij ANBO, afdeling Wieringerwaard is mevrouw Mul in touw. Zo vervult zij sinds 1998 een bestuursfunctie, waarvan geruime tijd het penningmeesterschap.
Â
Alles overziend heeft het Hare Majesteit behaagd om de mevrouw Mul-Kapiteijn, vanwege het feit dat zij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H. C. Pijnacker (2 maart 1938), woonachtig in Breezand De heer Pijnacker is gedurende ruim 60 jaar actief als organist van de St Jan de Evangelist in Breezand. Vanwege deze jarenlange inzet heeft het Hare Majesteit behaagd om de heer Pijnacker te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â
De heer A.C.J. Sikking (24 februari 1949), woonachtig in Anna Paulowna limosine
De heer Sikking heeft gedurende ruim dertig jaar (bestuurlijke) activiteiten ontplooit voor de samenleving op het terrein van het midden- en kleinbedrijf, belangenbehartiging en ouderenwelzijn. Vanaf 1980 tot 2010 was de heer Sikking bestuurslid (vanaf 2001 als voorzitter) van de Ondernemersvereniging Anna Paulowna. In al die jaren was hij ook de gangmaker van de feestelijke intocht van Sint Nicolaas. Daarnaast was hij lid van onder andere het Gewestelijk Bestuur van de Vereniging Centra, het hoofdbestuur van het Vakcentrum Levensmiddelen en diverse bestuursorganen van de C1000. Vanaf 2008 maakt de heer Sikking deel uit van het bestuur van de Stichting Keijzer Ouderenzorg te Kleine Sluis.

Alles overziend heeft het Hare Majesteit behaagd om de heer Sikking, vanwege het feit dat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.W.P. van Tongerlo (6 december 1949), woonachtig in Anna Paulowna
De heer Van Tongerlo is naast zijn jarenlang directeurschap van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna, sinds 1972 op velerlei terreinen als vrijwilliger actief. Vanaf 1972 is hij organisator van de schoolhandbaltoernooien en het ZAP-handbaltoernooi. Tevens was hij coach van een handbalteam en een aantal jaren lid van het jeugdbestuur en daarnaast ook scheidsrechter. De laatste ruim tien jaar is hij speaker bij de thuiswedstrijden van de handbaldames van ZAP 1. Gedurende de afgelopen dertig jaar is de heer Van Tongerlo bestuurslid van de Oranjevereniging Kleine Sluis. Hij is betrokken bij de viering van Koninginnedag en treedt in dat kader op als marktmeester van de vrijmarkt en spreekstalmeester bij het songfestival. Al meer dan 20 jaar is de heer Van Tongerlo actief bij de lokale omroep Tsarina, waar hij zich vooral bezighoudt met het live verslag doen van sportwedstrijden.
Vanaf maart 2002 is de heer Van Tongerlo raadslid voor het CDA, waarbij hij sinds 2006 tevens vicevoorzitter van de gemeenteraad is. Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat de heer Van Tongerlo lector is van de Rooms Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouwe Praesentatie in de Spoorbuurt.

Alles overziend heeft het Hare Majesteit behaagd om de heer Van Tongerlo, vanwege het feit dat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.A.P. Winnubst (15 november 1929), woonachtig in Breezand De heer Winnubst heeft vanaf 1939 tot op de dag van vandaag â met slechts een enkele korte onderbreking â bestuurlijke activiteiten ontplooit binnen diverse kerkbesturen en Charitas. In al die jaren was hij ook tevens organist in de diverse kerken. Sinds 1989 begeleidt hij als organist ook het toeristenkoor van zijn tijdelijke domicilie gedurende de wintermaanden in Spanje.
Â

Het heeft Hare Majesteit behaagd om de heer Winnubst, vanwege het feit dat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
lintjes regen in Anna Paulowna

Op de foto vanaf links: H. van Tongerlo, H. Pijnacker, A. Sikking, burgemeester A.J. Pennink, mevrouw C. Mul, H. Donker en J. Winnubst.