Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 29 april 2011

Zes bijzondere Nieuwegeiners krijgen vrijdag 29 april 2011 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Cor de Vos. De uitreiking vindt plaats vanaf 10:00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis. Aansluitend is er gelegenheid tot gelukwensen. Eén Nieuwegeiner krijgt in het gemeentehuis van Utrecht zijn Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Ter gelegenheid van Koninginnedag worden elk jaar vlak voor Koninginnedag in heel Nederland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit is de zogeheten `lintjesregen' of `algemene gelegenheid'.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer H. Danvers

De heer Danvers is sinds 33 jaar actief in het verenigingsleven. Hij heeft bestuurlijke, organisatorische en begeleidende taken op zich genomen in de gymnastiekvereniging VIOS (nu: MOVEO) en het showkorps Victory. Daarnaast heeft hij het regimentsorkest van het Regiment Genietroepen opgericht en zorgt hij ook binnen dit korps voor de organisatie van allerlei activiteiten. Hij wordt geprezen om zijn inspiratiekracht en zijn belangeloze inzet.

Mevrouw C.S. Bosman-Keizer

Mevrouw Bosman-Keizer zet zich sinds 1975 in als bindmiddel in onze samenleving. Zo is zij vrijwilliger bij het Ouderencontact van de Sint Gerardus Majella Kerk in Utrecht, waar ze een belangrijke rol vervult bij de organisatie van evenementen. Ook is zij vrijwilliger van de bezoekgroep van diezelfde kerk en is ze 25 jaar vrijwilliger geweest bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Daar is zij altijd prettig gezelschap geweest voor zieken en eenzamen.

Mevrouw P.A.J.T.M. Kusters-van den Bungelaar

Mevrouw Kusters-van de Bungelaar heeft vanaf 1987 veel vrijwilligerswerk verricht voor de Nieuwegeinse samenleving. Ze is bestuurslid geweest van de Nationale Vereniging de Zonnebloem en ze biedt via deze vereniging (administratieve) hulp en steun aan zwakkeren in de samenleving. Daarnaast is ze actief in de zang- en dansgroep Akkoord en was zij contactpersoon bij de Parochiële Charitas Instelling. In haar activiteiten stimuleert ze altijd mensen uit haar omgeving om zich ook in te zetten voor hulpbehoevenden.

De heer C.F.M. Laagland

De heer Laagland verricht talrijke activiteiten rondom evenementen en culturele instellingen in Nieuwegein, in het bijzonder in de wijk Vreeswijk. Zo is hij organisator van activiteiten rond Koninginnedag in Vreeswijk, het evenement Vreeswijk bij Kaarslicht, de intocht van Sinterklaas en de Jaarmarkt Vreeswijk. Hij is tevens secretaris van het Winkelcentrum Vreeswijk en bestuurslid van de Stichting Promotie Vreeswijk. Hij verricht ook vrijwilligerswerk voor de Museumwerf. Men prijst hem om zijn daadkracht en enthousiasme.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer N. van den Heuvel

De heer Van den Heuvel zet zich al sinds veertig jaar op zeer bijzondere wijze in voor de (mondiale) volksgezondheid. Zijn verdiensten liggen in de ontwikkeling van poliovaccins en grootschalige productiemethodes ervan. Daarnaast heeft hij gezorgd voor kennisoverdracht van vaccinatieproductietechnologie, waardoor ontwikkelingslanden zelfvoorzienend zijn geworden. De heer Van den Heuvel heeft zich ook ingezet voor het behoud en groei van de badmintonclub BC 't Gein in Nieuwegein. De vereniging is mede dankzij zijn inzet uitgegroeid tot de grootste van Midden-Nederland.

De heer P. Koremans

De heer Koremans zet zich als pleitbezorger op nationaal niveau in voor gedupeerden door woekerpolissen en andere financiële producten. Hij was initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting Pay Back. Ook richtte hij de stichting Platform Aandelenlease op, waar hij plaatsnam in het bestuur en de drijvende kracht achter het geheel vormde. Hij beheert een internetdatabase waarop de jurisprudentie (en adviezen) worden bijgehouden. Hij kan gezien worden als een regelrechte vechter tegen het onrecht.