Gemeente Bunnik


Burgemeester Ostendorp reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Vanochtend zijn zes inwoners onderscheiden in het gemeentehuis. Eén inwoner werd in Utrecht onderscheiden.

Op vrijdag 29 april reikte burgemeester H.M. Ostendorp aan zes inwoners uit de gemeente Bunnik een Koninklijke onderscheiding uit. De plechtigheid vond plaats in het gemeentehuis in Odijk.

De zes inwoners die gedecoreerd werden, zijn de dames Bon-Smets, Van der Veldt-van Berkel en de heren Beemer en Meijer uit Bunnik en de heren Van Oostrom en De Wit uit Odijk. Zij werden allen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Informatie over gedecoreerden

Mevrouw Bon-Smets maakt al jaren kleding voor een kindertehuis in Roemenië en is inzamelpunt voor de gehele regio. Verder onderhoudt zij de RK begraafplaats in Bunnik: schoonmaken van verwaarloosde graven, onkruid verwijderen, aanharken grindpaden. Ook in haar woonomgeving houdt zij het plein en het veld netjes. Zij maakt wekelijks de H. Barbarakerk schoon en ze heeft aandacht voor zieke en eenzame inwoners.

Mevrouw Van der Veldt-van Berkel is al jaren op diverse terreinen actief in de RK Barbaraparochie. Zij is acoliet en koster, begeleidt het Project Jongerenkoor en leidt misdienaars op.

Daarnaast verleent zij mantelzorg aan mensen in haar omgeving die dat nodig hebben en zij doet dit alles met volle overgave en betrokkenheid. Al haar activiteiten doet zij op vrijwillige basis, zonder geldelijke vergoeding en op een bescheiden manier. Haar inzet, toewijding en zorgzaamheid zijn groot.

De heer Beemer is al jaren lid van CNV Vakmensen. Hij is binnen deze bond zeer actief en van onschatbare waarde door zijn enorme kennis en zijn goede contacten met werknemers en werkgevers. Hij vervult diverse functies en coacht nieuwe kaderleden vanwege zijn uitgebreide ervaring. Bij DHL Express (zijn werkgever) is hij al jaren lid van de OR, en hij is namens DHL Express vrijwilliger bij de Truckrun Heimstein in Rhenen, vanaf 1987 ook in Woudenberg en vanaf 2003 in Den Dolder. Deze Truckrun wordt georganiseerd voor bewoners van Heimstein met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

De heer Meijer is als vrijwilliger actief op diverse gebieden, maar met name voor de onderwijsvakbond. Dhr. Meijer was zijn hele onderwijsloopbaan lang betrokken bij de discussies over de kwaliteit van het bijzonder onderwijs in het algemeen en het katholiek voortgezet onderwijs in het bijzonder.

Verder is hij voorzitter van de Raad van Kerken in Bunnik, het oecumenische samenwerkingsverband tussen de RK Barbaraparochie en de PKN gemeente. En hij is actief in het parochiebestuur, nu locatieraad geheten. Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd in het proces van de fusie van acht parochies in de Kromme Rijnstreek, met name aan het totstandkomen van de noodzakelijke nieuwe structuur.

De heer Van Oostrom is een echt gemeenschapsmens. Hij heeft zich vanaf de jaren 80 altijd ingezet voor de Odijkse gemeenschap, op diverse terreinen: school, kerk, begraafplaats en de volleybalvereniging. Hij doet zijn vrijwilligerswerk op plezierige en coöperatieve wijze en met veel verantwoordelijkheidsgevoel en hij geeft dit ook aan zijn kinderen door. Ook zij zijn actief in Odijk. Eén van de ondersteuners verwoordt het kernachtig: "Een gemeenschapsmens in hart en nieren, dat mogen we zeker wel eens vieren"! Mensen zoals Wim van Oostrom zijn de smeerolie van de (Bunnikse) maatschappij.

De heer De Wit is al jaren actief voor de Hartstichting. Hij was medeoprichter van de Vrienden van de Hartstichting, coördineert de jaarlijkse collecte, collecteert zelf en haalt daarbij veel meer dan gemiddeld op. Verder coördineert hij de reanimatiecursussen en de halfjaarlijkse herhalingscursussen hiervoor.

Hij regelde jarenlang het ophalen van het oud papier voor Volleybal Club Krommerijn. Dat zijn inzet gewaardeerd wordt door de Bunnikse samenleving, blijkt wel uit het feit dat hij in 2002 de jaarlijkse JJT-prijs kreeg.

Zevende inwoner in Utrecht onderscheiden

Ook de heer Hoitink uit Odijk werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn lintje opgespeld in Utrecht door mevrouw Van Rooy, voorzitter College van Bestuur universiteit Utrecht.

De heer Hoitink werkt al vele jaren op de universiteit en is vanaf 2002 politiek actief in de gemeente Bunnik (eerst als wethouder, nu als raadslid) Hij werd onderscheiden voor zijn verdiensten voor de universiteit en voor zijn inzet voor de gemeentelijke politiek.

vlnr BJ de Wit, burg

vlnr BJ de Wit, burg. Ostendorp, MA Beemer, WGM van der Veldt-van Berkel,

AJ Bon-Smets, JWB Meijer en WGM van Oostrom

29 april 2011