Politiebond ACP

Onderzoek naar munitie afgerond

In het landelijk overleg van 21 april zijn de uitkomsten van het TNO-onderzoek naar de politiemunitie gepresenteerd.

In het landelijk overleg van 21 april zijn de uitkomsten van het TNO-onderzoek naar de politiemunitie gepresenteerd.

Tijdens het landelijk overleg van 21 april zijn de uitkomsten van het TNO-onderzoek naar de politiemunitie gepresenteerd. De resultaten zijn niet op voorhand alarmerend, maar vragen wel om actie van de kant van de werkgever. De aanbevelingen die V&J oppakt lees je in de bijlage bij dit artikel. De ACP is tevreden met het onderzoek, maar blijft V&J kritisch volgen als het gaat om de uitvoering.

Op 12 april meldde de ACP al dat zij tevreden was met het feit dat er een onderzoek gestart werd. Om te voorkomen dat politiemedewerkers onnodige risico's liepen, adviseerde de ACP schietinstructeurs om het gebruik van de nieuwe munitie op te schorten tot het onderzoek had uitgewezen dat de kogels geen gezondheidsschadelijke stoffen bevatte. Het advies van TNO om de oefeningen waarbij dynamisch wordt geschoten tot een minimum te beperken, ondersteund de ACP.

"Hopelijk bieden het onderzoek en de daaruit voortkomende acties van V&J voldoende geruststelling om de onrust die onder collega's is ontstaan weg te nemen. Het onderzoek en daarmee actiepunten op papier zijn stap 1. Het uitvoeren van die actiepunten is stap 2. De ACP blijft het proces daarom kritisch volgen." Aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

---

29/04/11 13:01