Gemeente Lansingerland

Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt


Op vrijdag 29 april heeft burgemeester Ewald van Vliet, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, zes Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

De aanvragers hadden een list verzonnen om de decorandi naar het Bestuurscentrum van de gemeente Lansingerland in Bleiswijk te âlokkenâ, zodat die daar hun onderscheiding in ontvangst konden nemen.

Gedecoreerden
Het gaat om de volgende decorandi:


1. mevrouw E. A. den Broeder-Bakker, Bergschenhoek
2. mevrouw M. J. Stigter-Bakker, Berkel en Rodenrijs
3. de heer A.T. van den Berg, Bleiswijk

4. mevrouw L. Molenaar-Jongste, Bleiswijk

5. mevrouw J.M.J. Bal-Poel, Berkel en Rodenrijs
6. mevrouw J.C. de Vries-Somers, Bergschenhoek

Samenvatting prestaties decorandi:


1. Mevrouw den Broeder-Bakker heeft van 1971 tot heden bestuursfuncties vervuld in het onderwijs, de cultuursector, sport, ouderenwelzijn en een koor. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd op het gebied van vrijwilligerswerkâ. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


2. Mevrouw Stigter-Bakker is vanaf 1975 tot februari 2010 actief geweest voor de kerk, onder andere als secretaris Oecomenisch Werkverband Berkel en Rodenrijs. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerdâ. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


3. De heer Van den Berg is sinds 1984 de oprichter, stimulator en beheerder van de dierenweide ât Ezelsbruggetje in Bleiswijk. Hij is dagelijks aanwezig voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van de weide. De dierenweide bestaat onder meer uit ezels, geiten, schapen, kippen, konijnen en een pauw en wordt d.m.v. particuliere donaties en sponsorgelden in stand gehouden. Hij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerdâ. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


4. Mevrouw Molenaar-Jongste heeft zich sinds 1959 verdienstelijk gemaakt als vrijwilligster en/of bestuurslid bij het Nederlandse Rode Kruis, de vrouwenemancipatie, het kerkelijk leven en ouderenwelzijn. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerdâ. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


5. Mevrouw Bal-Poel was van 1973 tot april 2009 pleegouder. Zij heeft hiervoor haar carrière als fysiotherapeute opgegeven. Hierdoor kon zij zich volledig richten op het pleegmoederschap. In totaal heeft zij zes pleegkinderen gehad. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerdâ. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


6. Mevrouw De Vries-Somers is onder meer bestuurslid geweest van de Reumapatiëntenbond, de VGR, de Reumapatiëntenvereniging Rotterdam, de SSSV, het Rijndam revalidatiecentrum/het centrum voor Reuma & Revalidatie Rotterdam, de Jeugdreumavereniging Nederland, de NHG, het Sint Franciscus Ziekenhuis Rotterdam, de CG-Raad, het platform PI en zij was gastdocente bij diverse opleidingen in de gezondheidszorg. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerdâ. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Â