Watersportverbond - KNWV

Matchracedames strijden 29 april voor brons

donderdag 28 april 2011

Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen (foto) wonnen de kwartfinale overtuigend van het Spaanse team van stuurvrouw Echegoyan met 3-0. In de halve finale moest het Nederlandse trio het opnemen tegen het team van de Amerikaanse Sally Barkow. Barkow won met overtuigende cijfers 3-0.

ZIe video verslag van vandaag 28 april op www.topzeilen.tv of onderaan dit bericht.
Volg de kernploeg op www.twitter.com/topzeilen
Foto's rechtenvrij, fotograaf Richard Langdon, naamsvermelding verplicht.
Foto Thierry Schmitter:, fotograaf Thom Touw

Morgen 29 april nemen Groeneveld, Mulder en Witteveen het op tegen het team van de Franse Leroy in de strijd voor het brons.
Mandy Mulder zei: "Tegen de Amerikaanse Barkow wisten we dat het een lastige klus ging worden. Helaas gingen ze net wat harder elke keer. We hebben nog een heftig gevecht geleverd, maar helaas 3-0 verloren."

Renee Groeneveld voegde eraan toe: "We zijn de lichtgewichten in het veld en moeten zwaarder worden. Eten en krachttraining. Streefgewicht in de Elliott is 68 kilo per persoon. Er moet bij ons nog 10 kilo aankomen."

Merel Witteveen:" We zijn tot dusver zeker tevreden. Als je de stijgende lijn ziet. We waren 12e in Palma, we zijn nu sowieso 4e en we kunnen nog 3e worden. We zijn ontzettent tevreden maar willen er morgen nog wat moois van maken morgen."

Marit Bouwmeester plaatst zich niet voor medal race
Marit Bouwmeester komt niet uit in de medal race. Ze scoorde op 28 april een 22 en een 12. Ze eindigt daarmee als twaalfde in het klassement. Eerder in de week zei de Friese zeilster al dat, als ze goed van voren zit, dat ze die positie wel kan vasthouden. Maar in de lichte en variabele wind is ze volgens eigen zeggen nog niet constant genoeg om altijd voorin te varen.

Roelof Bouwmeester als zesde naar medal race Laser klasse
Roelof Bouwmeester zeilt tot heden een van zijn beste series ooit. Als zesde gaat de Friese zeiler van de Delta Lloyd kernploeg de medal race in. In de Laserklasse is de concurrentie moordend en dat maakt de prestatie van Bouwmeester extra indrukwekkend. Ook Rutger van
Schaardenburg uit de Delta Lloyd Kernploeg zeilt een redelijke goede serie. Met een vijftiende stek in de ranglijst plaatst hij zich echter niet voor de medal race waaraan alleen de beste tien van de 155 deelnemers mogen meedoen.

Roelof Bouwmeester zei: " Vandaag was zeer kort, maar krachtig. We hadden maar 1 race op de planning en ik had helaas een valse start. Een zwarte vlag. Dus ik was al terug voordat we waren begonnen. Ik ben te vroeg gestart, het was geen spanning of iets, het was hetzelfde als de rest van de week alleen nu net iets te vroeg. Hele week heb ik goede dingen gedaan. Met coach Jaap Zielhuis hebben we afgesproken van tevoren, wat te doen en hoe gaan we dat aanpakken. En dan blijkt dat de resultaten er ook naar zijn, is dat wel lekker. Vandaag even niet dan. Morgen nog de medalrace. Daar ga ik veel ervaring opdoen."

Thierry Schmitter geeft niet op
Thierry Schmitter staat weer op het podium. Ondanks zijn twee OCS-en (te vroeg starten) heeft hij de weg naar het podium weer terug gevonden. Damien Seguin zal hij niet voorbij gaan maar indrukwekkend is Schmitter zijn prestatie zeker.
âMet nog één race te gaan sta ik net op het podium. Eén punt voor op Helena Lucas (GBR) en Mark Leblanc (USA). De dag begon supergoed. Bij de tweede wedstrijd was het iets ingewikkelder. Ik twijfelde. Wel of niet bij Helena Lucas blijven? Gevolg, ik had geen goede start. Ik finishte 8ste en Helena 6de. Mark Leblanc (USA) werd 2de en komt ook op gelijke aantal punten met Helena. Morgen hebben wij één race te gaan. Het wordt spannend voor de derde plaats.â

Postma tweede, zeilt beste serie sinds comeback
Niet-kernploeglid Pieter-Jan Postma (foto) deed vandaag ook weer wat hij moest doen. Voor het eerst deze week scoorde de Fries een resultaat slechter dan 10 maar in de laatste race herstelde hij zijn positie in het tussenklassement met een vierde plaats. Postma hoeft alleen het zeilfenomeen Ben Ainslie (GBR) voor zich te dulden.
De condities waren ook volgens Ainslie niet eenvoudig. Hij kwam met een ruime voorsprong over de streep in race acht maar riep nog wel: âIt was not easy out there.â
Postma ondervond dat ook een eindigde als 12de in race acht en 19de in race negen. Maar in de variabele omstandigheden kwam Postma sterk terug in de laatste en tiende race van de kwalificatieserie. Met die vierde plaats in het klassement geeft Postma een duidelijk visitekaartje af. Dit is zijn beste resultaat sinds zijn comeback.

Stevens 25ste Costers 15de
In de 470 klasse eindigden Steven LeFevre en Steven Krol als 25ste. Vooral de diskwalificatie en het verloren protest nekten de zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg. Team Coster, die sinds dit voorjaar een eigen koers vaart eindigde als 15de.

Alle uitslagen zie website evenement: http://sof.ffvoile.net/