Gemeente Purmerend

Besluiten Purmerendse raad 28 april 2011

29 april 2011

Subsidie voor Kamers met Kansen in Purmerend
Met een ruime meerderheid steunt de raad het initiatief voor een speciale woonvorm 'Kamers met kansen' voor jongeren zonder vaste woon- en verblijfplaats. Deze woonvorm biedt aan 24 jongeren tussen 18 en 25 jaar een vaste woonplek en zorgt daarnaast voor extra ondersteuning om grip te krijgen op het leven. Voorwaarde is dat jongeren weer aan het werk of naar school gaan en werken aan hun zelfstandigheid. Enkele politieke partijen uitten hun zorg om het tijdstip van toezicht en begeleiding in de woonvorm. Volgens de wethouder wordt het project geëvalueerd zodat eventuele knelpunten tijdig worden gesignaleerd. Een deel (EUR 63.000) van de subsidie aan het Algemeen Opvangcentrum Purmerend (AOP) voor de woonbegeleiding van jongeren in het project 'Kamers met Kansen' wordt vanaf 2012 uit de algemene middelen betaald.

Gemeentelijk milieubeleidsplan 2012-2016
Met 28 stemmen voor en vijf stemmen tegen heeft de raad ingestemd met het milieubeleidsplan voor 2012 tot en met 2016. Met een kleine meerderheid is eveneens besloten om een raadsbrede KOPgroep (Kiezen na Oriëntatie en Participatie) op te richten die samen met de bevolking, organisaties en bedrijven kaders voorstelt aan de raad voor versterking van de lokale duurzaamheid.
Het milieubeleidsplan bestaat uit drie delen: kwaliteit van wonen, werken en recreëren. Omdat de gemeente de komende jaren moet bezuinigen, is het plan zo gemaakt dat het geen extra geld kost. In het jaarlijkse milieuwerkprogramma komen concrete acties voor de uitvoering van het beleid.

Voorbereiding multifunctionele sporthal
Unaniem besloot de raad om EUR 200.000 beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van de bouw van de multifunctionele sporthal in de Van IJsendijkstraat. Als voorwaarde stelde de raad dat het college over de bouw zal communiceren met betrokkenen, waaronder ook de Rugbyclub, Spurd, de PSG, het Horizoncollege, de Sportraad, Purmersteijn en overige belanghebbenden. Met een ruime meerderheid stemde de raad ook in met het amendement van de PvdA om uit dit budget een deskundige in te huren voor een onafhankelijk advies over de mate waarin het programma van eisen van de nieuwe sporthal binnen het gereserveerde budget past.

Jaarlijkse politieke educatie voor jongeren
Met ruime meerderheid heeft de raad besloten om jaarlijks een educatieproject op te zetten voor jongeren. In 2009 zijn er voor middelbare scholieren twee projecten 'Wegwijs op het stadhuis' georganiseerd, waarbij de scholieren in één dag kennismaken met de lokale politiek. De raad wil graag jaarlijks een soortgelijk project organiseren in samenwerking met het onderwijs en andere betrokken Purmerendse organisaties. Raadsleden zullen, evenals het onderwijs en de organisaties, hun steentje bijdragen aan de uitvoering van de activiteiten.

Lees de volledige besluitenlijst van de gemeenteraadsvergadering. U kunt de vergadering ook terug zien in zijn geheel, per spreker en/of agendapunt.