Gemeente Lisse

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Op de foto ziet u, van links naar rechts, mevrouw en meneer van der Horst, burgemeester Langelaar en mevrouw van Eerdenburg-Keuning.

Op vrijdag 29 april heeft burgemeester Langelaar tijdens de Algemene Gelegenheid 2011 (lintjesregen) in het gemeentehuis van Lisse twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Mevrouw van Eerdenburg-Keuning en de heer Van der Horst zijn voorgedragen voor een lintje, omdat zij zich jarenlang belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

Mevrouw I.A. van Eerdenburg-Keuning
Mevrouw Van Eerdenburg is ca. 25 jaar werkzaam geweest als arts in de jeugdgezondheidszorg. Daarnaast was/is zij vrijwillig actief voor o.a. de Nederlandse Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg, het Nederlandse Rode Kruis, de Artsen(vereniging) Jeugdgezondheidszorg Nederland, de Gereformeerde Kerk Lisse, Museum De Zwarte Tulp en de Wereldwinkel. Zij is tevens medeauteur en projectleider t.b.v. het Gespreksprotocol meisjesbesnijdenis (ter preventie van meisjesbesnijdenis) en medeverantwoordelijk voor het schrijven van het Nederlands Leerboek Jeugdgezondheidszorg.

De heer H.J. van der Horst
De heer Van der Horst heeft op intensieve wijze bestuurlijke en uitvoerende activiteiten ontplooid, met name op het gebied van de tennissport. Decorandus heeft zich o.a. ingezet als districtsscheidsrechter van de KNLTB, in diverse (bestuurs)functies voor de Lawn Tennisclub Lisse en als bestuurslid en lid van de ledenraad van de KNLTB. Ook is hij actief als arbitragefunctionaris bij diverse internationale proftennistoernooien in Nederland. Verder was/is hij actief als raadslid voor het CDA, als bestuurslid van meerdere commissies van de Sint Agatha Parochie en als bewonersvertegenwoordiger bij de CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol). Daarnaast was/is hij vrijwilliger t.b.v. het CDA afdeling Lisse, Stichting Vluchtelingenwerk Lisse, de MVO School te Lisse, de Nationale Vereniging De Zonnebloem en de ledenraad van de Rabobank Bollenstreek.