Gemeente Valkenburg aan de Geul

Lintjesregen 2011 in Valkenburg aan de Geul

Tijdens de lintjesregen ter gelegenheid van Koninginnedag reikt Valkenburg aan de Geul dit jaar 12 koninklijke onderscheidingen uit.

Â

Koninklijke Onderscheidingen

Uitreikingsdatum 28 april 2011

Mevrouw M.A. (Tony) Rokx-Brouns (Houthem)
Mevrouw Tony Rokx - Brouns is een zeer sociaal persoon die weergaloos tijd vrijmaakt en zich volledig inzet voor de medemens. Dit doet zij onder andere als vrijwilliger en mantelzorger in zorgcentrum Vroenhof. Haar inzet en persoonlijke warmte waarmee zij telkens opnieuw haar roeping vervuld is niet weg te denken voor de mensen die dit zo hard nodig hebben. Dit doet zij al 31 jaar samen met haar echtgenoot de heer Nico Rokx.
Â
De heer N.J.H. Rokx wonende (Houthem)
De heer Nico Rokx kan men typeren als een zeer sociaal persoon die weergaloos tijd vrijmaakt en zich volledig inzet voor de medemens, onder andere als vrijwilliger en mantelzorger in zorgcentrum Vroenhof. Verder is de heer Rokx al jaren actief als collectant voor de Hartstichting en voor de Brandwondenstichting. Zijn inzet en persoonlijke warmte waarmee hij telkens opnieuw zijn roeping vervuld is niet weg te denken voor de personen die hem zo hard nodig hebben. + Â
Mevrouw Anna Hubertina Maria (Annie) Knols - Slenter (Houthem) Mevrouw Annie Knols - Slenter stelt al 45 jaar haar diensten belangeloos ter beschikking voor de gemeenschap. Voor het verenigingsleven, met name handbalvereniging IASON, is mevrouw Knols - Slenter van ongekende waarde. Men kan telkens weer een beroep op haar doen. Niet alleen voor de handbalvereniging maar ook voor basisschool St. Gerlach en de parochies H. Gerlachus, H. Joseph en HH Monulphus en Gondulphus heeft mevrouw Knols - Slenter haar strepen verdiend als bestuurslid en het uitvoeren van velerlei hand- en spandiensten. Â
De heer P.L.M. (Paul) Peters (Broekhem)
De heer Peters is sinds 1987 secretaris en vicevoorzitter van het CDA afdeling Valkenburg aan de Geul. Onkreukbaar, spil, onmisbaar en voorbeeld voor eenieder. Tevens is de heer Peters actief lid en zeer betrokken bij de problematiek van de ouderen in de samenleving en daarom ook sinds 2007 actief als bestuurstlid van de seniorenraad Valkenburg aan de Geul. Verder verricht hij vrijwilligerswerk als collectant en lector bij de St. Josephparochie in Broekhem. Tenslotte is hij sinds 2008 secretaris bij Vrijwilligersorganisatie Gilde Valkenburg.Â

De heer Johannes Petrus Maria (Jan) Simon (Broekhem â Noord) De heer Simon verricht sinds 1972 vrijwilligerswerk voor de gemeenschap Valkenburg aan de Geul. Bij het Nederlands Rode Kruis stelt de heer Simon zijn diensten sinds 1987 van A tot Z ter beschikking. Ook bij de Vrijiwillige brandweer van Valkenburg aan de Geul heeft hij zijn strepen verdiend. De tijd die rest wordt gespendeerd aan de schutterij St. Marternus, onder andere als penningmeester. Verder voert hij ook allerlei hand en spandiensten uit.
Â
Mevrouw Tiny Pluijmaekers - Reijnaerts (Valkenburg) Mevrouw Pluijmaekers - Reijnaerts is een bijzonder sociaal voelend persoon. Haar hulp en luisterend oor gaan richting verpleeghuizen, ziekenhuizen, rustende missionarissen maar ook mensen die hun dierbare verloren hebben. Nooit wordt er vergeefs een beroep op haar gedaan. Sinds tientallen jaren ondersteunt zijn het ontwikkelings- en missiewerk in Malawi. Al meer dan 25 jaar werkt zij mee aan kleding- en voedselverzamelakties voor arme landen. Haar betrokkenheid en tomeloze inzet voor de Valkenburgse gemeenschap is zeer bijzonder en van grote waarde. Zo was zij nauw betrokken bij het jeugdwerk in het Patronaat in Valkenburg. Zij organiseert fancy fairs voor tafeltennisvereniging Falco en voor beide Valkenburgse parochies.

Uitreikingsdatum 29 april 2011

De heer Wilhelmus Henri Martinus Elisabeth (Wim) Weerts (Schin op Geul) De heer Weerts is bij uitstek een steunpilaar voor het plaatselijk verenigingleven. In het bijzonder voor de Schutterij St. Mauritius Strucht, de voetbalvereniging RKVV Struchter Boys 1932, de Biljartclub Altijd Raak en niet te vergeten de plaatselijke politiek. Al meer dan 30 jaar heeft men op de steun en onomstotelijke persoonlijke inzet van de heer Weerts kunnen rekenen.
Â
De heer Hendrikus Christiaan Michiel (Henk) Tabbers (Schin op Geul) De heer Henk Tabbers is bij uitstek een persoon waar het verenigingsleven, in het bijzonder de Schutterij De Jonge en Oude Nobele trots op is. Sinds 1975 is hij actief voor deze schuttersvereniginge. De tomeloze inzet van de heer Tabbers is van zeer grote waarde voor de schutterij en voor het in stand houden van een eeuwenoude schutterstraditie.
Â
De heer Bernardus Hubertus (Ben) Segers (Sibbe) De heer Segers verricht sinds 1981 vrijwilligerswerk voor de gemeenschap Sibbe -Valkenburg aan de Geul. Onder andere als bestuurslid, beheerder en gewoon werkend lid heeft de heer Segers zijn vrijwillige bijdrage geleverd aan Stichting De Blokhut Sibbe, TTV Sibbe en niet te vergeten de carnavalsvereniging CV de Boschuule Sibbe. Â
Mevrouw Jacoba (Coby)Frynts - van Viegen (Ijzeren) Mevrouw Coby Frynts - van Viegen kan men typeren als een enorm betrokken pleegmoeder met een gigantische inzet, letterlijk dag en nacht voor de kansarme kinderen op velerlei gebied. Ruim 20 jaar is zij al actief al pleegmoeder en bied zij opvang aan kinderen uit kansarme situaties. Haar inzet en persoonlijke warmte waarmee zij telkens opnieuw haar roeping vervuld is niet weg te denken voor de personen die haar zo hard nodig hebben. Ook is zij actief als wijkcoördinator bij de Stichting Kankerbestrijding KWF.
Â