Ingezonden persbericht


17/02/2011 09:00

'Royal Wedding'-koorts verspreidt zich in Europa

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, stelt een stijging van 28% vast in het aantal boekingen voor het weekend van de 'Royal Wedding' van vrijdag 29 april, dit in vergelijking met cijfers voor hetzelfde weekend vorig jaar(1).

Eurostar verwacht dat er duizenden mensen vanuit Europa naar Londen zullen reizen om prins William en Kate Middleton elkaar het jawoord te zien geven.

Anne-Françoise Piette, Marketing and Sales Director Benelux and Germany Eurostar, zei:

'Het is sinds het huwelijk van Charles en Diana in 1981 geleden dat we zo'n grote interesse hebben gezien in de Britse koninklijke familie. Iedereen is gefascineerd door dit prinselijk huwelijk en wil de opwinding en de feeststemming in levenden lijve meemaken.

'We hebben een enorme toename gezien in boekingen vanuit België en Nederland, maar ook vanuit landen waar er geen monarchie is zoals Frankrijk en Duitsland. Eindelijk maakt Europa zich nog eens op voor een groot feest.'

Volgens cijfers van Visit London zullen ongeveer 1,1 miljoen mensen Londen bezoeken voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton op 29 april.

Reizen met de hogesnelheidstrein vanuit Europa naar Londen gaat gemakkelijk dankzij een vlotte overstap in Brussel en snelle reistijden. De snelste reistijden van Amsterdam naar Londen en van Keulen naar Londen zijn respectievelijk 4 uur 39 minuten en 4 uur 42 minuten.

*** EINDE ***

(1) Van donderdag 28 april 2011 tot maandag 2 mei 2011, vergeleken met donderdag 29 april 2010 tot maandag 3 mei 2010

Note to editors:


1. Eurostar is de HST-operator die Brussel, Rijsel en Parijs met London St Pancras International, Ebbsfleet International en Ashford International verbindt.


2. Eurostar.nl is de nieuwe website van Eurostar voor reizigers in Nederland en geeft hen alle nodige informatie over de reiservaring met Eurostar alsook leuke tips om hun reis naar Londen voor te bereiden.


3. Eurostar is medeoprichter van Railteam, een samenwerkingsverband tussen Europa's meest vooraanstaande HST-operatoren, dat een makkelijkere manier van tickets boeken en reizen op het Europese HST-netwerk uitwerkt.


4. Eurostar en Eurotunnel zijn twee verschillende bedrijven die elk over hun eigen management beschikken. Eurostar is de hogesnelheidstrein, terwijl Eurotunnel de eigenaar is van de Kanaaltunnel en een shuttledienst voor voertuigen uitbaat.