Dienstenbond CNV

Nieuws

28 april 2011

Medewerkers centraal bij uitwerking kwaliteitsagenda AH

In het kader van de Kwaliteitsagenda zijn vorige week drie bijeenkomsten geweest tussen vakbonden en AH. Tijdens deze bijeenkomsten hebben externe deskundigen interessante praktijkvoorbeelden en ideeën over de werkstromen `Anders organiseren' en `Arbeidsvoorwaarden op maat' met ons gedeeld. Vervolgens hebben we deze week afspraken gemaakt over de voortgang per werkstroom. Zo is besloten om met groepen medewerkers in gesprek te gaan. Op die manier willen wij de behoeften peilen van medewerkers over meer invloed en zeggenschap op het eigen rooster en over mogelijkheden van uitruil tussen tijd en geld.

Opzet groepsbijeenkomsten
Op alle sites worden groepsbijeenkomsten georganiseerd over invloed en zeggenschap op het eigen rooster en de mogelijkheden van uitruil tussen tijd en geld. Eerst worden deze onderwerpen in alle teams besproken. Daarna kiest elk team een collega die namens het team deelneemt aan de groepsbijeenkomst. Op deze manier willen we jullie zo veel mogelijk betrekken bij de uitwerking van de Kwaliteitsagenda. Wij gaan nu verder aan de slag om dit te organiseren. In de loop van mei ontvang je meer informatie over de groepsbijeenkomsten.

Belangrijke onderwerpen
Eerder hebben we het in de kwaliteitsagenda vooral gehad over zaken rondom de thema's vertrouwen, communicatie, stijl van leidinggeven en veiligheid. Dat zijn belangrijke onderwerpen. Maar de oorsprong van de kwaliteitsagenda ligt voor CNV Dienstenbond vooral bij de discussie over het percentage uitzendkrachten, flexibiliteit, inzetbaarheid van medewerkers en de ontziemaatregelen (zoals RSD). Dat zijn de zaken waar al jarenlang een patstelling over bestaat en die we voor de toekomst goed willen oplossen. Voor CNV Dienstenbond zijn daarbij steeds twee zaken van belang: oplossingen moeten op jullie steun en draagvlak kunnen rekenen. En het arbeidsvoorwaardenniveau van huidige medewerkers mag niet worden aangetast.

Steun en draagvlak
Om steun en draagvlak te creëren hamert CNV Dienstenbond er steeds op dat er samen met jullie gesproken wordt over jullie eigen toekomstige arbeidsvoorwaarden. Die gesprekken gaan er komen. We gaan met jullie praten over meer invloed op het eigen werkrooster en meer uitruilmogelijkheden tussen tijd en geld. CNV Dienstenbond gelooft er in dat als je medewerkers meer invloed geeft op het eigen rooster er een betere balans tussen werk en privé ontstaat, maar tegelijkertijd ook meer flexibiliteit. Datzelfde geldt voor de keuze tussen tijd en geld: er zijn wellicht medewerkers die verlof of RSD best op vrijwillige basis willen inleveren tegen meer geld. Ook dat kan de flexibiliteit en inzetbaarheid vergroten. Kant en klare oplossingen zijn er niet. Daarom gaan we eerst in de groepsbijeenkomsten met jullie het gesprek hierover voeren.

Samen sterk!
CNV Dienstenbond wil samen met medewerkers en AH tot goede afspraken komen over jouw werk en arbeidsvoorwaarden. Als je de constructieve inbreng van CNV Dienstenbond steunt dan wordt het tijd om lid te worden of je collega's lid te maken. Alleen een sterk CNV Dienstenbond kan deze rol goed vervullen en ervoor zorgen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of onderaan deze nieuwsbrief en meld je direct aan als nieuw lid.

Contact
Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief dan kun je bij mij (Wessel Breunesse) terecht. Ik ben namens jullie en voor CNV Dienstenbond de onderhandelaar bij Albert Heijn. Ook als je de nieuwsbrief in het vervolg ook graag per mail wilt ontvangen kun je dat bij mij melden. Dan ben je nog sneller op de hoogte.

Telefoon: 035-6460580
Email: w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.
Twitter: @WesselBreunesse

a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl