ProLogis updates eigendom en tenderresultaten voor gewone aandelen in ProLogis European Properties

Persbericht van PR Newswire

DENVER, April 29, 2011 /PRNewswire/ -- ProLogis , een toonaangevende leverancier van distributiefaciliteiten, kondigde vandaag aan dat het per 22 april, 2011, 8818 gewone aandelen met stemrecht van PEPR van haar verplichte openbare bod voor ProLogis European Properties, een in Luxemburg-gebaseerd closed-ended investeringsfonds heeft ontvangen voor tender of heeft gekocht op de open markt. Wanneer deze tenders zijn geaccepteerd en de aankopen zijn afgerond, zal ProLogis direct of indirect beschikken over in totaal 74.122.391 gewone aandelen en 7.015.856 eeuwigdurend converteerbare preferente aandelen ("preferente aandelen") van PEPR. Op basis van gegevens gepubliceerd door PEPR betreffende het totale aantal uitgegeven gewone en preferente PEPR aandelen, vertegenwoordigt deze holding direct of indirect 39 procent van PEPR's gewone aandelen, wat overeenkomt met 39 procent van het stemrecht van alle gewone aandelen van PEPR en 68 procent van de preferente aandelen van PEPR.
De financiële voorwaarden van het bod van ProLogis zijn gepubliceerd op 14 april, 2011 en opgenomen in een Tender Offer Document gepubliceerd op 22 april, 2011. De biedprijs is 6,10 euro per gewoon aandeel, een premie van 22 procent op de slotkoers op Euronext/Amsterdam van gewone aandelen op 12 april, 2011, een premie van 27 procent op de gemiddelde prijs van de voorgaande zes maanden, en een premie van 33 procent over de gemiddelde prijs van de voorafgaande 12 maanden. De intekenprijs voor de gewone aandelen is 6,10 euro per aandeel. Het aanbod begon op 22 april, 2011 en de inschrijvingsperiode eindigt op 6 mei, 2011. Het aanbod kan verlengd worden in overeenstemming met de van toepassing zijnde wetgeving.
Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende globale leverancier van distributiefaciliteiten met meer dan 435 miljoen vierkante voet industriële ruimte in eigendom en beheer (40 miljoen vierkante meter) in markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf least zijn industriële faciliteiten aan meer dan 3800 klanten waaronder fabrikanten, retailers, transportbedrijven, third-party logistics providers en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Nadere informatie over het bedrijf vindt u op http://www.prologis.com. Over PEPR
ProLogis European Properties, of PEPR, is een van de grootste Europese eigenaars van hoogwaardige distributie- en logistiekfaciliteiten. PEPR werd opgericht in 1999 als closed-end vastgoed investeringsfonds, extern beheerd door een dochteronderneming van ProLogis , een toonaangevende internationale provider van industriële distributiefaciliteiten. In september 2006 werd PEPR genoteerd aan Euronext Amsterdam. Op 31 december 2010 had PEPR een portfolio van 232 gebouwen met meer dan 4,9 miljoen vierkante meter in 11 Europese landen met een marktwaarde van 2,8 miljard euro. De portfolio heeft een bezettingsgraad van 94,5% en een gemiddelde van 3,4 jaar tot de volgende lease break of 5,3 jaar tot afloop van de lease.

ProLogis



Razende Robot Reporter