Politie Twente

Drie bekeuringen en cel voor bromfietser Almelo
Een 30-jarige bromfietser uit Almelo heeft donderdag 28 april omstreeks 11.00 uur drie bekeuringen gekregen.

De man reed over de Schuttenstraat zonder helm op. Hij werd aangehouden, waarna bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook was het kenteken van zijn bromfiets geschorst. Daarnaast bleek dat de man nog 28 dagen cel had openstaan. Hij is meegenomen naar het politie arrestantencentrum, waar hij is ingesloten. (2011039294)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 24-jarige man uit Hengelo heeft donderdag 28 april een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (20110039361)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Veelpleger aangehouden
Enschede
Een 34-jarige man uit Enschede is donderdag 28 april aangehouden voor winkeldiefstal. De man bleek veelpleger en omdat hij nog 6 dagen moest zitten is hij ingesloten.

De man werd rond 13.00 uur betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt aan het H.J. van Heekplein. Hij werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. De man had nog 6 dagen cel openstaan. Hij is meegenomen naar het bureau en vervolgens ingesloten. (2011039356)

Ongeval met brommer
Hengelo
Een 26-jarige man uit Hengelo en zijn passagier hebben donderdag 28 april rond 20.20 uur met de bromfiets een ongeval gekregen op de Drienerstraat.

Om nog onbekende reden viel de passagier van de bromfiets en raakte gewond. De man (persoonlijke gegevens nog niet bekend) is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Omdat het vermoeden bestond dat de 26-jarige alcohol had genuttigd, is hij meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 1,18 promille uit. Van hem is het rijbewijs ingevorderd. (2011039513)

Gevaarlijk rijdende snorfietser wordt bromfietscertificaat afgenomen Enter
Een 16-jarige jongen is donderdag 28 april zijn bromfietscertificaat kwijtgeraakt, omdat hij omstreeks 19.30 uur te hard over de Goorseweg reed en een wheely maakte.

De jongen reed 44 km/h, terwijl hij maximaal 25 km/h mocht rijden. Vervolgens maakte hij over een afstand van 150 meter een wheely, waarbij zijn voorwiel een kleine meter van de grond kwam. Tijdens de wheely passeerden twee personenauto's hem. Van de jongen is het bromfietscertificaat ingevorderd. Tevens is proces-verbaal opgemaakt. (2011039520)

Beginnend automobilist drie maal bekeurd Enschede
Een 21-jarige man uit Oldenzaal heeft donderdag 28 april omstreeks 21.20 uur drie bekeuringen ontvangen vanwege gevaarlijk rijgedrag.

De man reed in een snelle sportwagen te hard over de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij haalde met grote snelheid een aantal auto's in, waaronder een politiewagen, terwijl hier een inhaalverbod geldt. Bij het afslag richting de Oude Deventerstraat werd nog net een aanrijding met een andere auto voorkomen. De beginnend bestuurder werd bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod, het gebruik maken van het verdrijvingvak en het negeren van het voorsorteervak. (2011039555)

Winkeldief was mogelijk in bezit wapen Enschede
Donderdag 28 april is een 36-jarige Enschedeër aangehouden voor winkeldiefstal. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Omstreeks 14.00 uur ziet een medewerker van een bouwmarkt aan het Spaansland, dat de 36-jarige goederen niet afrekent. Buiten op de parkeerplaats spreekt de medewerker de man aan en verzoekt hem mee te gaan naar het kantoor. Hier wordt de politie gebeld. Het gestolen goed wordt samen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen onder een geparkeerd staand busje. De 36-jarige wordt aangehouden en is voor verhoor overgebracht naar het politie arrestantencentrum in Borne. Tijdens zijn fouillering worden ook drugs aangetroffen. De 36-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011039399)

Beginnende bestuurder moet rijbewijs inleveren Enschede
Van een 20-jarige Enschedeër is het rijbewijs ingevorderd nadat hij tegen een lantarenpaal is gereden en daarna is doorgereden zonder dit te melden.

In de nacht van donderdag op vrijdag 29 april ziet een getuige omstreeks 00.15 uur een auto op de Kerkstraat tegen een lantarenpaal rijden en vervolgens weer wegrijden. Hij noteert het kenteken en belt de politie. De politie kan de 20-jarige bestuurder aanhouden. Hij wordt voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier wordt een alcoholtest gedaan. De uitkomst van de ademanalyse is 0,4 promille. Hierop wordt zijn rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 02.35 uur mag hij het bureau weer verlaten. (2011039570)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Vrijdag 29 april 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --