Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetse symfonie op herhaling

De Hellevoetse symfonie wordt op 30 april aanstaande nogmaals uitgevoerd. De uitvoering is dit keer in theater Twee Hondjes. In deze zaal kan licht en geluid perfect geregeld worden en heeft het weer, zoals vorig jaar tijdens Zomer in de Vesting, geen verdere invloed op de uitvoering van de symfonie. De kwaliteiten van projectkoor en orkest komen in de zaal beter tot hun recht. Van de uitvoering zal dit keer een opname worden gemaakt.

De symfonie zal die avond twee maal worden uitgevoerd. De eerste uitvoering start om 19.00 uur in het theater en de tweede uitvoering start om 21.00 uur. De uitvoeringen zijn gratis toegankelijk maar in verband met de beschikbare ruimte dient u wel vooraf kaarten te reserveren. Reserveren kan vanaf woensdag 6 april bij Theater Twee Hondjes aan de Opzoomerlaan 106, telefoon 310473, of via de email reserveringen@theatertweehondjes.nl . Per persoon kunnen maximaal 2 kaarten worden gereserveerd.

De Hellevoetse symfonie is een stuk geschreven door Cees Koldijk (zanger/componist van de 4tuoze Matroze) en Jina Sumedi (componist). Als thema en ter inspiratie is gekozen voor 50 jarig bestaan van Hellevoetsluis. De voormalige gemeenten Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn zijn in de verschillende muziekstukken verwerkt waardoor een echt Hellevoets muziekstuk is ontstaan.

03/31/2011