Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Koninginnedag in Zuid

Vier Koninginnedag vrolijk en veilig!

Zaterdag 30 april barst het van de Koninginnedagactiviteiten in Zuid. Hieronder vindt u meer informatie over deze activiteiten. Ook geldt voor een goed verloop van Koninginnedag een aantal spelregels die u op deze pagina kunt terugvinden.

koninginnedag fotofraaf: edwin van eis

Radio 538 op het Museumplein

Radio 538 organiseert dit jaar voor de elfde keer op rij een groot Koninginnedagfeest op het Museumplein. Ook dit jaar zullen er weer optredens zijn van bekende DJ's en artiesten.

Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 21.00. Medewerkers van het stadsdeel zijn aanwezig en controleren de geluidssterkte. De politie is de hele dag aanwezig om de veiligheid van het publiek te waarborgen.

Apenkooi op het Marie Heinekenplein

Op het Marie Heinekenplein is voor de vijfde keer het swingende Apenkooi te vinden. Dus zweetbandjes om en gympen aan! Dansen op muziek van o.a. When Harry met Sally & Tess is More, Wannabe A Star en als afsluiter Miss Bunty. Van 12.00 tot 20.00 uur.

Overige evenementen

Verschillende horecagelegenheden in Zuid hebben een vergunning voor een buitentap en ook zullen er optredens zijn van bands. Kijk voor een compleet overzicht van evenementen in Amsterdam op www.koninginnedagamsterdam.nl

Kindervrijmarkt

In het Vondelpark, Sarphatipark en Amstelpark zijn vrijmarkten, speciaal voor kinderen. Vrijdag 29 april sluit het Vondelpark om 20.00 uur en gaat op 30 april om 09.00 uur een deel van de ingangen weer open.

Kdag vondelpark fotograaf: paul fennis

Vrijmarkt

De vrijmarkt is op 30 april van 06.00 tot 20.00 uur in principe overal toegestaan. Er zijn enkele uitzonderingen. In Zuid is vrijmarkt niet toegestaan op het Museumplein en een aantal locaties in de omgeving. Kijk hier voor meer informatie over de vrijmarkt en voor een compleet overzicht van locaties waar de vrijmarkt niet is toegestaan. Uiterlijk om 20.00 uur dienen de uitstallingen/ wagens weer te zijn verwijderd zodat de plek weer leeg en schoon is.

Wandelroutes

In de stad zijn wandelroutes die de bezoekers leiden naar de activiteiten. Door stadsdeel Zuid loopt de zogenaamde gele route vanaf station Zuid/WTC naar het Museumplein. De groene route leidt vanuit het Weesperplein naar het Museumplein en het Vondelpark.

De Beethovenstraat wordt vanaf de Apollolaan tot aan het Zuideramstel kanaal/ Stadionkade voor uitwaarts verkeer afgesloten. Wanneer het te druk wordt op de Van Baerlestraat wordt deze voor het autoverkeer afgesloten.

fotograaf: alphons nieuwenhuis

Spelregels Koninginnedag

Op Koninginnedag trekt Amsterdam jaarlijks tegen de 800.000 bezoekers. Dit levert naast een groot Oranjefeest ook een aantal zorgpunten op zoals de in- en uitstroom van grote groepen reizigers met het openbaar vervoer. Om vervoerders meer tijd te geven om alle feestvierders uit de stad te laten vertrekken, stoppen alle evenementen en buitentaps één uur eerder dan vorig jaar, om 20.00 uur. Het feest op het Museumplein stopt om 21.00 uur, ook een uur vroeger dan vorig jaar.

De spelregels zijn er om veiligheid te waarborgen en overlast te beperken.
Hieronder vindt u de link naar alle spelregels voor Koninginnedag 2011. Spelregels Koninginnedag 2011

Huisvuilinzameling

Op zaterdag 30 april wordt er geen huisvuil ingezameld. Voor de wijken waar normaal gesproken het huisvuil op zaterdag wordt ingezameld zal dit nu gebeuren op vrijdag 29 april.
Wij verzoeken u vriendelijk uw huisvuil niet op 30 april buiten te zetten.
Klik op de onderstaande link voor de gebieden en gewijzigde inzameldagen:
http://www.zuid.amsterdam.nl/wonen_en/afval/inzameldagen/

Toiletten

Om wildplassen zo veel mogelijk te voorkomen plaatst het stadsdeel extra toiletwagens, toiletten en urinoirs. Wij vragen u hier gebruik van te maken. Ook in het Vondelpark zijn extra sanitaire voorzieningen te vinden.

Meer informatie

In de Stadsdeelkrant van 21 april vindt u een overzicht van alle spelregels én evenementen in het stadsdeel.

Meer informatie kunt u ook vinden op www.amsterdam.nl/koninginnedag

Voor meer informatie kunt u óók op Koninginnedag zelf bellen met het gemeentelijke informatienummer 14020.

---