Stadsdeel Amsterdam-Noord

Koninginnedag 2011 in Noord

13 april 2011

Koninginnedag in Noord, met een speciale grote feestpont, een groot koninginnedagfestival, vrijmarkten en allerlei optredens. Dit jaar is Amsterdam-Noord voor het eerst decor van een groot Koninginnedagevenement: De NDSM Vrijhaven. Er is voor ieder wat wils. Kom daarom ook Koninginnedag vieren aan de zonnige kant van het IJ!

De informatie op deze pagina is nog niet helemaal definitief en daarom onder voorbehoud. We vullen de informatie steeds aan. Kom hier dus regelmatig terug!

Speciale Koninginnedag Feestpont

Op Koninginnedag vaart er een speciale grote feestpont tussen de Houtmankade en het Koninginnedagfestival NDSM Vrijhaven. Ook op de pont is het Koninginnedag, met muziek en voorstellingen. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Foto van man, vrouw en hond in het oranje op de pont naar de NDSM-werf

Koninginnedagfestival NDSM Vrijhaven

De NDSM Vrijhaven is het eerste grote Amsterdamse koninginnedagevenement in Noord. Er is van alles te doen voor jong en oud. Een paar voorbeelden:

Muziek en theater
Voorstellingen van de DAT!school in een betoverende theatertent en straattheater van de bovenste plank van Pieter Post, dj's en live artiesten bij café Noorderlicht

Bijzondere acts
Midget Sjoelen, een knallende stille disco, naaldhakkenrace, NDSM Treehouse, De Meisjes van het Compliment

Sport en spel
Kampioenschap hoefijzerwerpen en rookworsten gooien, Catacloppe, rollerskatebaan over de werf

Eten en drinken
Oranjepannekoeken bij de Pannekoekenboot, speciale hapjes van de Vrouwenbazaar, bijzonder eten en drinken van de IJkantine en café Noorderlicht, zelf aan de slag gaan als keukenprins of -prinses, kortom: een walhalla voor lekkerbekken!

Speciaal voor kinderen
NDSM-kunstenaars vermaken de kinderen bij de grote hijskraan met de meest verrassende activiteiten.

Café Noorderlicht en de IJkantine openen om 10.00 uur hun deuren en bieden een gevarieerd programma. Op alle podia starten om 12.00 uur optredens. Bekijk het volledige programma op www.ndsmvrijhaven.nl. Je kunt ook ook lid worden van de Facebookpagina van de NDSM Vrijhaven, om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Foto van oranjefeestgangers bij een kunstwerk op de NDSM-werf

Festiviteiten Winkelcentrum Boven 't IJ

Op en rondom Winkelcentrum Boven 't IJ is er van alles te doen en beleven:
* Het hele Buikslotermeerplein is omgetoverd tot vrijmarkt. Het binnenplein van Winkelcentrum Boven 't IJ is gereserveerd voor de kindervrijmarkt.
* Op de parkeerplaats tussen het Olaf Palmeplein en het Buikslotermeerplein organiseert stichting Andishe een straatfestival.
* Tussen 14.00 en 20.00 uur, bij de Slufter, gezellige Amsterdamse en andere nederlandstalige live muziek op het muziekfeest "Een jofele Koninginnedag."
* Live muziek bij café De Bascule, tussen 14.00 en 22.00 uur.

Speciale Kindervrijmarkten

* De IJhallen Junior Vlooienmarkt is onderdeel van het festival NDSM Vrijhaven. Kinderen kunnen voor deze grote Junior Vlooienmarkt voor EUR 5,00 een echte kraam huren om hun spullen te verkopen. Hier wel vooraf voor aanmelden via 0229 581598. De Junior Vlooienmarkt start tussen 7.00 en 8.00 uur. * Het binnenplein van het winkelcentrum Boven 't IJ is op Koninginnedag speciaal gereserveerd voor kinderen om hun spulletjes te verkopen en kunsten te vertonen.

Buurtfeesten

* Van 16.00 tot 23.00 uur feest met muziek op het terras van Café 't Sluisje, Nieuwendammerdijk 297.
* Koninginnedagviering Durgerdam, met een kinderoptocht over de Durgerdammerdijk met fanfare, een spelletjesmiddag op het DRC-terrein en aansluitend een diner bij of in de kantine van DRC.