Gemeente Achtkarspelen


'Tuindag Buitengewoon' in De Kruidhof

Op zaterdag 30 april, Koninginnedag, is op de tuinen van De Kruidhof in Buitenpost een buitengewoon evenement `Tuindag Buitengewoon'. Een groot aantal kwekers uit Noord Nederland biedt op deze dag een bijzonder assortiment planten aan.

Het is inmiddels traditie dat de laatste zaterdag van de maand april de Tuindag Buitengewoon georganiseerd wordt in De Kruidhof. Vele kwekers en standhouders met tuingerelateerde artikelen verkopen hun waar op deze sfeervolle voorjaarsmarkt.

Bekende en minder bekende kwekerijen zijn op deze tuindag aanwezig met een deel van hun bijzondere collecties: zo is de collectiehouder van de Helenium aanwezig, een eucalyptuskwekerij maar ook een royaal aanbod van eenjarigen en hanging baskets.Bijzonder is ook de demonstratie van tuinsmeedwerk die de hele dag door gaat.

April is de tuinmaand bij uitstek om tuinvoorbereidingen te treffen en een bloem en kruidrijk seizoen in te gaan. Op De Kruidhof zijn we er helemaal klaar voor. De tuinen liggen er tip top bij. Voor de kinderen is er een grote nieuwe speeltuin aangelegd. Bezoekers van de markt kunnen naast de markt de thematuinen bekijken waarin diverse routes uitgezet zijn. Ook het IJstijdenmuseum heeft haar deuren geopend op deze dag. Tegen gereduceerd tarief is De Kruidhof van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek en kan men de markt bezoeken. De verkooptuin van De Kruidhof is vrij toegankelijk. Ook hier zijn weer allerlei nieuwe vaste planten en klimplanten te koop, evenals oude rozen en keukenkruiden.