Gemeente Harlingen


harlingen

Koninginnedag 2011 in Harlingen

08.30 uur: Koraalmuziek
Vanaf het dak van het Stadhuis aan de Noorderhaven verzorgd het Stedelijke Muziekvereniging Harlingen prachtige klanken aan het begin van deze dag.

09.30uur: Aubade op de Grote Bredeplaats
Harlingen is nog een van de weinige gemeenten die de Aubade nog houdt en dat al ononderbroken meer dan 70 jaar!. Toch blijkt dat bij de Harlingers de aubade leeft! Daarom ook de komende jaren een aubade waarbij het Centraal Comite '40-'45 opnieuw zorgt voor een prachtig programmaboekje waarin de aubadeliedjes staan afgedrukt.

10.00-17.00 uur: Zwarte Markt op de Lanen
Door particulieren en verenigingen wordt hier van alles te koop aangeboden. Het ziet hier werkelijk "zwart" van de drommen belangstellenden. Wees er echter vroeg bij, de mooiste handel gaat al vaak voor openingstijd over de "toonbank".

10.00-17.30 uur: Engelse Tuinfeest
Door de leden van de Rotary Harlingen wordt ieder jaar voor het goede doel een Engesle tuinfeest verzorgd op de vertrouwde plek in de Engelse Tuin. Vaste onderdelen zijn de verkoop van planten en kleding, spelletjes, demonstraties, optredens van dans en muziek, rad van avontuur, eettentjes, groot terras met zitjes en nog veel meer.

13.30-16.30 uur: Springkussen op Voorstraat/Anton Wachter Speciaal voor de kinderen: springkussen (begeleiding Scouting Harlingen, afgewisseld met een show door een kinderclown. Een rondje door de gezellige binnenstad is ook aan te bevelen. Want van 12.00 tot 17.00 uur zijn de winkels open en de terrassen opgesteld.

19.00 uur: Concert Grote Bredeplaats / Podium Eigentijds Op een speciaal daarvoor ingericht podium t.o. de horecagelegenheid zullen van 19:00 uur tot aan middernacht dj's Teknix, Mr FerD en Dr. G de lekkerste beats ten gehore brengen. Dit zal een mix worden van House, Club, Urban en top 40. Het evenement is gratis toegankelijk.

19.30 uur: Concert in de Grote Kerk
Doordat het Hinz orgel nog niet bespeelbaar is, is er gekozen voor een andere opzet van het traditionele Koninginnedag Concert. In plaats van orgel en Brassband zal nu Vocal groep "STIM" liederen zingen afgewisseld met vleugelspel van Trudy Baard. Een gratis toegankelijk concert met voor elk wat wils.

---