Gemeente Meppel



-

Opening tentoonstelling culturele activiteit Koninginnedag

09-05-2011 -

Burgemeester Westmaas opent de expositie van Panorama Meppel in het Stadhuis.

In samenwerking met Citymarketing organiseerde het Oranjecomité op Koninginnedag, zaterdag 30 april, op De Wheem in Meppel een interactief cultureel project. In een setting van `kunst en cultuur' en met medewerking van jong en oud was De Wheem die prachtige dag een bruisend plein.

Eén van de activiteiten was het maken van een op Panorama Mesdag geïnspireerd schilderij: een stadsgezicht van Meppel. Een foto van Meppel gezien vanaf de Meppeler Sluis werd in delen nageschilderd door een groepje aspirant-kunstenaars.

Leerlingen van de Anne Frankschool en de AOC Terra Cultklas maakten met René Maagdenberg van Atelier Rond, medewerkers van Chiostro en Aqu'art en vele anderen in groepjes ieder een deel van een fantastisch kunstwerk.

Daarvoor werden marktkramen in een halve cirkel op De Wheem gezet. Aan de nokbalken van de kramen werd een deel van de foto opgehangen die moest worden nageschilderd. Zo ontstond een geschilderd panorama van Meppel dat van 11 t/m 25 mei te zien is in het Stadhuis.

De opening van de expositie door de Burgemeester, de heer Mr. Joh.C. Westmaas, vindt plaats op woensdag 11 mei om 15.00 uur in de hal van het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel.