Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Expositie: Getijdeberichten - beelden van verwerking

Katwijk, 6 april 2011 - Van 30 april tot en met 12 juni 2011 vindt in het DunaAtelier op het strand van Katwijk aan Zee een bijzondere expositie plaats. 'Getijdeberichten - beelden van verwerking' is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kunstvereeniging Katwijk en Stichting Kanker in Beeld. Er worden werken getoond van mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Zij gebruiken hun creativiteit om de emoties te verwerken die met de ziekte gepaard gaan.

Via regionale exposities zoals deze wil Stichting Kanker in Beeld mensen in contact brengen met de krachtige mogelijkheden van creatieve expressie bij ziekte. Bestuurslid Patricia Flore-Deiters: "De makers geven met hun werk uitdrukking aan de heftige emoties die met kanker gepaard gaan. Door het creatieve proces komen mensen ook op een diepere laag van hun bewustzijn, wat hen beter in staat stelt hun ziekte emotioneel te verwerken. Dit helpt bij het vinden van nieuw evenwicht en kwaliteit van leven. Het levert bovendien prachtige, hele eigen en intense werken op. We zien hierin emoties als verdriet en woede, maar ook liefde en levenslust."

Stichting Kunstvereeniging Katwijk ontvangt de expositie in het DunaAtelier, op het strand van Katwijk. Bestuurslid Jacob Vlieland: "Het paviljoen is gebaseerd op een historisch atelier van honderd jaar geleden. Sinds 2010 is het de thuisbasis van het schilderevenement 'Katwijk en plein air', dat plaatsvindt in juli en augustus. In het voorseizoen bieden we graag deze prachtige plek aan voor de expositie van Stichting Kanker in Beeld."

Getijdeberichten - beelden van verwerking

Periode: 30 april t/m 12 juni 2011
Openingstijden: vrijdag t/m zondag, van 14.00 - 17.00 uur Locatie: DunaAtelier, strandvak 8, Katwijk aan Zee Entree: vrij toegang
Meer informatie: www.kankerinbeeld.nl en www.schilderenaanzee.nl

Illustratie: 'terug op aarde' door Helna van Stiphout

Foto: Daniel Nicolas / KWF Kankerbestrijding

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht