IKON

Afsluiting Maand van de Filosofie
Zondag 30 april
17.00 uur, Spirit 24

Afsluiting Maand van de Filosofie op Spirit 24

Spirit 24 sluit op 30 april de Maand van de Filosofie af met een speciale avond, met series van de beste programma's over filosofie.

Van 17.00 tot 0.30 uur staat het levensbeschouwelijke themakanaal geheel in het teken van filosofie. De avond begint met de eerste aflevering van de driedelige NIO-documentaire Vrijdenkers in de islam.

Vervolgens legt de IKON-serie LUX, de grote denkers het oor te luisteren bij acht filosofen en schrijvers van wereldformaat door hen de vraag te stellen: Wie zijn wij, nu 'onze' identiteit niet langer vanzelfsprekend is? Wat willen we worden?

Rond 18.45 uur volgen we in HUMANs Profiel de filosoof en jurist Marjolijn Februari bij enkele van haar openbare optredens, waar ze haar publiek graag op het verkeerde been mag zetten.

Daarna volgt de prachtige film De zee die denkt, die een spiegel voorhoudt: hoe zit het in ons echte leven? Geloven we in onze droomwereld? Gert de Graaffs De zee die denkt is een visueel schaakspel vol spirituele zeggingskracht die de kijker hypnotiseert.

De avond wordt afgesloten met de laatste twee afleveringen van LUX de grote denkers. April is de Maand van de Filosofie. De hele maand zijn op Spirit 24 programma´s over filosofie te zien, zoals 21 Manieren om gelukkig te worden en Niet gelukkig, geld terug.

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).