Ingezonden persbericht


19 april 2011

Nieuw Land vol van activiteiten tijdens de meivakantie

Lelystad - Van 30 april tot en met 8 mei is het meivakantie! En dat belooft heel wat in Nieuw Land. Richt met stickers je eigen polderlandschap in. Of creëer je perfecte poldereiland en ga er zelf mee op de foto! Download een kleurplaat en doe mee met de kleurwedstrijd, of bouw met de vele LEGO®steentjes dorpjes, boten of auto's voor op de kaart van Flevoland. Dat is nog niet alles; doe mee aan de speurtocht door Nieuw Land en trek uit de snackmuur van de Nationale Automatiek een 'snackcadeautje'.

Bezoek in Nieuw Land de nieuwe vaste tentoonstelling Polderen! Deze multimediale tentoonstelling vertelt de geschiedenis, de feiten en de verhalen over het verleden van het Zuiderzeeproject. Maar Polderen! kijkt ook verder, naar het heden en de toekomst. Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk is het om een polder in te richten? In de meivakantie kunnen kinderen het zelf proberen met behulp van stickers! Ook kunnen zij zelf hun perfecte polder maken met allerlei grote attributen en dit landschap vastleggen op foto. Natuurlijk spelen zij zelf de hoofdrol. De tentoonstelling en de activiteiten zijn met name geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Maar er is meer te doen tijdens de meivakantie. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een kleurplaat downloaden via www.nieuwlanderfgoed.nl. De drie mooiste kleurplaten ontvangen een leuke prijs! Verder zijn er weer genoeg LEGO®steentjes om de meest mooie bouwwerken te maken. Dit keer kan de kaart van Flevoland worden ingericht. Voor de kleinere kinderen, tot 8 jaar, is er tijdens de meivakantie een speurtocht door Nieuw Land. De speurtocht hoort bij de tentoonstelling 'Drieluik Flevoland', met name bij het onderdeel de Nationale Automatiek. In deze 'snack'automaat van het Nationaal Historisch Museum liggen in plaats van frikadellen en andere snacks, nu nationale en regionale voorwerpen die ieder een deel van de geschiedenis vertellen. Door de speurtocht te maken mogen de kinderen een snackcadeautje 'trekken'. Kortom, Nieuw Land staat bol van activiteiten tijdens de meivakantie!

Kijk voor meer informatie op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.

-----------------------