Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 26 april 2011

Geen warenmarkt, wel kinderkleedjesmarkt op Koninginnedag 2011

Ook dit jaar kunnen kinderen op Koninginnedag (zaterdag 30 april) hun kunsten vertonen of spulletjes verkopen op de kinderkleedjesmarkt in de Amersfoortse binnenstad. De Utrechtsestraat, Arnhemsestraat, Langestraat en de Kamp zijn tussen 7.00 en 17.00 uur speciaal bestemd voor de kinderkleedjesmarkt. De warenmarkt op de Hof gaat deze dag niet door.

Spelregels kinderkleedjesmarkt
Om deze markt goed te laten verlopen, zijn spelregels opgesteld. Dit mag niet op de kinderkleedjesmarkt:
- Gebruik van geluidsversterkende apparatuur
- Verkoop van (zelfbereide) etenswaren en (fris)dranken door particulieren
- Parkeren van voertuigen, caravans, aanhangwagens, tenten en kramen binnen het vrijmarktgebied
- Illegale gokspelletjes

- Op kruisingen, in zijstraten of voor de ingang van winkels en/of horeca een kleedje neerleggen; deze moeten vrijgehouden worden
- Verkoop van nieuwe producten

Winkels
Winkeliers in de binnenstad bepalen zelf of zij deze dag open zijn. Winkels die open zijn mogen hun waar niet voor de eigen winkel verkopen, tenzij ze daar een vergunning voor hebben. Horecaondernemers mogen alleen een geveltap en/of een eetkraam voor hun zaak plaatsen als ze daarvoor een vergunning hebben.

Toegankelijkheid
Het winkelgebied en de Kamp zijn op 30 april de hele dag alleen toegankelijk voor voetgangers. Tussen 6.30 en 7.30 uur is het gebied even open, om auto's door te laten die spullen voor de kinderkleedjesmarkt afleveren. Om 7.30 uur wordt het gebied weer afgesloten. De kinderkleedjesmarkt duurt tot 17.00 uur. Daarna mogen auto's het gebied weer in.

Noot voor de redactie,