Gemeente Duiven


Aubade Koninginnedag 2011 in Duiven


----------
Op zaterdag 30 april 2011 zal traditioneel weer de Koninginnedagaubade worden gehouden aan de Kastanjelaan voor het gemeentehuis in Duiven. De aubade is een blijk van hulde voor de Koningin die dan haar verjaardag viert. De burgemeester is namens de Koningin bij de aubade aanwezig.

Voorafgaand aan de aubade zullen er vanuit diverse locaties in Duiven muziekverenigingen en schutterijen vertrekken naar het centrum van Duiven. Ook dit jaar kunnen kinderen met versierde fietsen zich weer aansluiten bij de vertrekpunten van de verenigingen.

Het programma van de aubade ziet er als volgt uit (de tijden zijn richttijden): 09.15 uur: Vertrek Gilde Sint Remigius vanaf het Verenigingsgebouw aan de Visserlaan 35. Kinderen uit Duiven-Zuid met versierde fietsen kunnen zich achter het Gilde aansluiten. 09.30 uur:Vertrek Showband K.D.O. vanaf Sportpark De Nieuweling te Duiven. Kinderen uit Nieuweling/Vergert/Welleveld/Droo-Zuid met versierde fietsen kunnen zich achter KDO aansluiten. 09.30 uur: Vertrek Liemers Harmonie en Schutterij Onderling Genoegen vanaf de feestlocatie aan de Woerdstraat. Kinderen uit Duiven-Noord met versierde fietsen kunnen zich achter de harmonie en schutterij aansluiten. 09.30 uur:Vertrek muziekvereniging Excelsior en schutterij Willem Tell vanaf de Rabobank in Duiven. Kinderen uit Duiven-West en Duiven-centrum met versierde fietsen kunnen zich achter de harmonie en schutterij aansluiten. 10.00 uur:Welkomstwoord.
10.02 uur:Vendel presenteren door vendeliers.
Vlaghijsen door Scouting Duiven.
Alle aanwezige muziekverenigingen zullen samen het "Wilhelmus" spelen. 10.07 uur:Vendelhulde door alle Schutterijen, met gezamenlijke vendelwals. 10.17 uur:Toespraak door burgemeester Henk Zomerdijk. Aansluitend zal gezamenlijk het "Lang zal ze leven" worden gespeeld. 10.27 uur:Defilé van de deelnemende verenigingen, scouting en kinderen met versierde fietsen langs het podium. 10.50 uur: Na het defilé worden de koningsparen vanaf het podium opgehaald en volgt per vereniging de afmars.

Oranjemarkt
Naast de aubade wordt uiteraard ook weer een Oranjemarkt gehouden in het centrum van Duiven. Mensen die hun spullen willen aanbieden, kunnen zich voor een standplaats melden bij Evenementenorganisatie Hogebos; telefoonnummer (0316) 33 32 05 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 33 32 05 end_of_the_skype_highlighting of (06) 20 41 15 29 begin_of_the_skype_highlighting (06) 20 41 15 29 end_of_the_skype_highlighting.