Politie Groningen

Zaterdag 30 april 2011

Provincie Groningen , 30-04-2011

Automobiliste gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Vrijdagmorgen raakte een 36-jarige automobiliste uit Groningen gewond bij een verkeersongeval. De vrouw reed op de Kempkensberg in de richting van de Hereweg. Zij werd op de kruising frontaal aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Assen. De brandweer werd gewaarschuwd om de deur uit de auto te verwijderen, waarna de 36-jarige bestuurster uit haar benarde positie kon worden bevrijd. De vrouw werd met lichte verwondingen voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Wegpiraat op de bon

SIDDEBUREN - De politie heeft vrijdagmorgen een 45-jarige automobilist uit Beerta voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd. Agenten van de videosurveillance zagen de man rijden op de N33 nabij de A7. Het viel de agenten op dat de bestuurder er een sportieve rijstijl op na hield. De politie ging achter hem aan. Hierbij werden meerdere snelheidsmetingen gedaan. Er werden daarbij forse
snelheidsoverschrijdingen geregistreerd. Ook haalde hij in waar dit niet mocht en gaf steevast geen richting aan. Na een stopteken werd de bestuurder uitgenodigd om zijn rijgedrag op videobeelden te bekijken. Met drie bekeuringen voor snelheid, kleven en overschrijding van een doorgetrokken streep, kon hij zijn weg weer vervolgen. De wegpiraat mocht zijn rijbewijs houden maar werd door de agenten bij het CBR aangemeld voor een educatieve maatregel. http://www.cbr.nl/emg.pp

Automobilist met busje op zijn kant

NUIS Op de A7, ter hoogte van Nuis, kwam vrijdagmorgen een 24-jarige automobilist uit Drachten met de schrik vrij. Bij een mislukte inhaalmanoeuvre maakte de Fries een forse stuurcorrectie. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en raakte inde slip. Het busje kwam in de berm op zijn kant tot stilstand. De automobilist kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Hij bleef ongedeerd. Het busje raakte zwaar beschadigd en werd door een berging bedrijf afgesleept.

Vrouw aangehouden na steekincident

SIDDEBUREN - De politie heeft vrijdagmorgen in een woning in de gemeente Slochteren een19-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij een 25-jarige medebewoonster had neergestoken. De 25-jarige bewoonster moest met een steekwond in haar been naar de dokterspost. Agenten konden de 19-jarige verdachte in de woning aanhouden. Zij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het steekwapen werd in beslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het steekincident. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Vrouw steelt portemonnee van bejaarde man

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor insluiping en diefstal. Politieagenten reageerden op een melding van diefstal van de portemonnee van een 79-jarige man in zijn woning aan de Johan Dijkstralaan in Groningen. Hij verklaarde even daarvoor door een vrouw, die hij wel kende, te zijn bestolen van zijn portemonnee. Op basis van een duidelijk signalement konden agenten de vrouw in de omgeving aanhouden. Zij bleek onder invloed van drugs. Bij fouillering werd de portemonnee niet meer gevonden. Zij werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De vrouw, een bekende van de politie, zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Veelpleger na strooptocht aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man uit Eelde aangehouden voor het plegen van meerdere winkeldiefstallen. De man werd in een supermarkt aan het Linnaeusplein in Groningen door een getuige betrapt bij het stelen van levensmiddelen. Hij waarschuwde de politie. Bij fouillering werden nog meer spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal uit andere supermarkten. De winkeldief, een veelpleger, moest mee naar het politiebureau. Alle gestolen spullen werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt twee straatroven

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar twee gewelddadige straatroven in de Stad Groningen.

Vrijdagavond rond 22.35 uur werd een 41-jarige vrouw uit Groningen op het trottoir van Hoornsediep beroofd van haar tas. Zij werd plotseling van achteren vastgepakt en kwam daarbij ten val. Twee daders bedreigden de vrouw en trokken de handtas van de vrouw mee. Dit alles gebeurde nabij het Noorderpoortcollege. Beide straatrovers gingen er daarna hardlopend vandoor in de richting van de Paterswoldseweg. Het slachtoffer raakte gewond aan haar elleboog. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De vrouw heeft aangifte gedaan en was erg overstuur van het incident.

Op de Klaprooslaan in Groningen werden omstreeks 03:00 uur twee 20-jarige mannen uit Groningen door twee onbekende mannen aangevallen. Een greep een slachtoffer bij zijn keel en eiste direct geld. Beide straatrovers gingen er met een klein geldbedrag lopend vandoor in de richting van de Pioenstraat. Een zoektocht in de omgeving was zonder resultaat. Beide gedupeerden doen aangifte. Mogelijk hebben getuigen informatie over de straatroven. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Man slaat zijn vriendin

LEENS Een 27-jarige man uit Leens is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De politie sprak in een woning in Leens met de 26-jarige vriendin van de man. Zij vertelde dat zij tijdens een ruzie door haar vriend was geslagen. De vrouw had verwondingen in het gezicht en hals. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De agenten hielden de verdachte daarop in de woning in aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Trio aangehouden voor poging inbraak

STADSKANAAL - De politie vrijdagnacht drie mannen (23, 25 en 26 jaar) uit Musselkanaal en Nieuw Buinen aangehouden. Een getuige betrapte vijf mannen op een bedrijventerrein aan de Luxemburglaan in Stadskanaal. Hij alarmeerde de politie. Na een korte zoektocht troffen agenten het trio op het terrein aan. Bij onderzoek bleek dat het toegangshek van het bedrijventerrein was geforceerd. Omdat de mannen geen aannemelijk verhaal hadden over hun aanwezigheid op het terrein, werd het trio aangehouden. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat. In de omgeving werd een tas gevonden met een neppistool. De twee andere daders wisten te ontkomen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere verdachten.

Dronken bromfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. In de Gelkingestraat zagen agenten dat de man op een bromfiets reed. Hij viel op door zijn nogal dronken uiterlijk. Bij een controle moest hij een alcoholtest doen. Het bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de bromfietser ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Druk bezochte Koninginnenacht goed verlopen

GRONINGEN - De druk bezochte Koninginnenacht is vrijdag op zaterdag goed verlopen. De politie kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van diverse afzettingen goed managen. Ook werd het publiek via twitter (@voorlichter #Qday050) op de hoogte gehouden van bijzonderheden. Tijdens de nacht werden 9 verdachten aangehouden. De politie moest bij diverse vecht- en duwpartijtjes optreden. Negen personen, allen mannen, werden aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten. De aanhoudingen werden verricht voor: drugsbezit (2x), openlijk geweld (3x) mishandeling (2x), en openbare dronkenschap. Ook werd nog een man aangehouden die door de politie werd gezocht. Alle verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat en zullen vandaag worden gehoord. De politie was zeer te spreken over de inzet van diverse afzettingen op de locaties Poelestraat, Oosterstraat met de Grote Markt en de Vismarkt. De afzettingen bleken tussen 01:00 en 03:00 uur zeer effectief te werken. De politie en de gemeente kijken terug op een geslaagde Koninginnenacht.