Waterschap Groot Salland


Eerste module kavelruil Dalmsholte afgesloten

Laatste wijziging: 29 april 2011

De voorbereidingscommissie sloot vrijdag 29 april de 1e uitvoeringsmodule planmatige kavelruil Dalmsholte af met het passeren van een notariële akte. Deze bijeenkomst vond plaats in Kaasboerderij en Schildershuis Heileuver, Dalmsholterdijk 17 te Dalmsholte.

In totaal is bijna het totaal van de 140 vermelde hectares in de twee ruilplannen van eigenaar verwisseld. Hiermee sluit de Kavelruilcommissie de 1e module met een prima resultaat af.

Opschorten landinrichtingsprojecten

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel namen op 2 maart 2011 het besluit om landinrichtingsprojecten op te schorten. Dit naar aanleiding van bezuinigingen van het kabinet en herijking van de ecologische hoofdstructuur (EHS). De 2e uitvoeringsmodule Dalmsholte valt hier ook onder en kan dus in ieder geval voorlopig niet van start gaan. De Voorbereidingscommissie en Kavelruilcommissie zijn hierover teleurgesteld vooral omdat deze module goede mogelijkheden biedt om resultaten te bereiken voor verbetering van de landbouwstructuur en ruimte voor waterberging. De commissies ondernamen meerdere pogingen richting GS om het project Dalmsholte toch doorgang te laten vinden. Maar dit is niet gelukt. Of en wanneer een doorstart kan plaatsvinden hangt onder meer af van het nieuw gevormde college van GS en van de herijking van de EHS.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl