Waterschap Groot Salland


Verruiming openingstijden brug en sluizen Vecht

Laatste wijziging: 29 april 2011

De sluiswachter bij de stuw Vilsteren kreeg vrijdag 29 april hulp van wethouder Maurits von Martels, gemeente Dalfsen en dagelijks bestuurslid Jan Laarman van het Waterschap Groot Salland. Zij assisteerden hem bij het openen van de sluis waarna de bootjes die lagen te wachten hun tocht konden vervolgen. Hiermee werd de verruiming van de openingstijden van de brug en stuwen gesymboliseerd.

De gemeente Dalfsen (Vechtbrug Dalfsen) en het Waterschap Groot Salland (sluizen bij stuwen Vechterweerd en Vilsteren) verruimen in de maanden juni, juli en augustus 2011 de openingstijden voor de recreatievaart in de Vecht. Dit past goed binnen het programma Ruimte voor de Vecht, waarin onder meer vermeld staat de recreatieve mogelijkheden op en rond de Vecht te vergroten.

De nieuwe openingstijden in juni t/m augustus zijn dagelijks van 08.30
- 18.30 uur. (middagpauze van 12.00 - 13.00 uur). Voorheen kon in deze periode op zondag alleen in konvooi en op vaste tijden de brug en stuwen worden gepasseerd. Dit jaar geldt als een proefperiode. Op basis van de ervaringen nemen de gemeente en waterschap later het besluit om de verruimde openingstijden al dan niet voort te zetten.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl