Politie Drenthe

Politie controleert verkeer in Assen en Hoogeveen

Assen en Hoogveen, 30-04-2011 o Vrijdagavond heeft de politie het verkeer in Assen en Hoogeveen en de directe omgeving gecontroleerd.

In Assen zijn in totaal negen personen bekeurd. Een keer werd bekeurd voor te hard rijden op de snelweg (42 km/u te hard), een keer voor inhalen bij een inhaalverbod, twee keer voor het bij zich hebben van een geopende fles alcoholhoudende drank, een keer voor het niet opvolgen van een eerste vordering tot tonen rijbewijs, een keer voor het weggooien van afval op de openbare weg, een keer voor het fietsen zonder voor- en achterlicht, een keer voor het niet volgen van een verplicht fiets/bromfietspad en een keer voor het volgen van een andere richting dan het voorsorteervak waar in men stond.

In Hoogeveen zijn acht bekeuringen uitgeschreven. Een keer voor het niet tonen van een identiteitsbewijs, een keer voor 37 km/u te hard rijden op de A28, een keer voor 39 km/u te hard rijden op de A37 bij wegwerkzaamheden, drie keer voor het niet hands-free bellen, een keer voor te hard rijden (overschrijding van 25 km/u) op de Nijstad en een keer voor 32 km/u te hard op de Leeuwenvenseweg.