Politie Drenthe

Zaterdag 30 april

Provincie Drenthe, 30-04-2011

Autobrand

HOOGEVEEN De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag naar aanleiding van een melding gegaan naar het Beukemaplein in Hoogeveen. Hier stond een bestelauto in de brand. Het vuur sloeg over naar nog twee andere autos. Alle drie de autos brandden volledig uit. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie doet nader onderzoek. Wanneer u iets heeft gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

Mannen aangehouden voor belediging

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Bentheimerstraat in Coevorden een 34-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden voor belediging. De politie hield die nacht een surveillance in het gebied toen de man hen aansprak. Ter plekke beledigde de man meerdere malen een van de agenten en weigerde herhaaldelijk om aan een bevel van de politie gehoor te geven. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit diezelfde woonplaats aangehouden aan de Oosterveldsestraat in Emmen. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De 20-jarige beginnend bestuurder blies 540 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast ontving hij een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Rijden onder invloed

NIJEVEEN De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat een automobilist met drank op in zijn auto was gestapt en weggereden. De politie trof de auto in de berm van de Rijksweg te Nijeveen. De 27-jarige bestuurder uit Meppel is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies hij op de ademanalyse 790 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN - Op de Spoorstraat in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Emmer-Compascuum aan. Deze beginnend bestuurder had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 130 ug/l. Hij ontving een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Aangehouden na ruzie

EMMEN De politie heeft vrijdag- op zaterdagnacht aan de Haar in Emmen een 17-jarige inwoonster uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou eerder in de nacht ruzie hebben gemaakt aan de Hoofdstraat in Emmen waarbij ze er van wordt verdacht een 16-jarige inwoonster uit Erica naar de keel te hebben gegrepen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en wordt nader verhoord.

Kop-staart

ZUIDLAREN Vrijdag aan het eind van middag vond aan de Stationsweg in Zuidlaren een kop-staart botsing plaats. Een 45-jarige automobiliste uit Zuidlaren stond te wachten op haar voorganger. Een 86-jarige automobiliste uit Zeegse had dit te laat in de gaten en botste achterop de 45-jarige automobiliste. De 86-jarige automobiliste is voor controle naar het Martini Ziekenhuis in Groningen gebracht.

Winkeldief aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag is een 59-jarige man uit Emmen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bevond zich in een winkel aan de Notaris Oostingstraat waar hij sigaren meenam zonder te betalen. De man werd aangehouden en is door het personeel van de winkel overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens ontving hij een winkelverbod.

ASSEN Agenten hebben vrijdagochtend een 30-jarige man uit Drachten aangehouden bij een supermarkt aan de Triade in Assen. De verdachte had meerdere verzorgingsproducten meegenomen zonder te betalen en was aangehouden door het winkelpersoneel. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau waar hij nader wordt verhoord.

Politie controleert verkeer in Assen en Hoogeveen

ASSEN - Vrijdagavond heeft de politie het verkeer in Assen en de directe omgeving gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal negen personen bekeurd. Een keer werd bekeurd voor te hard rijden op de snelweg (42 km/u te hard), een keer voor inhalen bij een inhaalverbod, twee keer voor het bij zich hebben van een geopende fles alcoholhoudende drank, een keer voor het niet opvolgen van een eerste vordering tot tonen rijbewijs, een keer voor het weggooien van afval op de openbare weg, een keer voor het fietsen zonder voor- en achterlicht, een keer voor het niet volgen van een verplicht fiets/bromfietspad en een keer voor het volgen van een andere richting dan het voorsorteervak waar in men stond.

HOOGEVEEN Ook in en om Hoogeveen heeft de politie vrijdagavond het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn acht bekeuringen uitgeschreven. Een keer voor het niet tonen van een identiteitsbewijs, een keer voor 37 km/u te hard rijden op de A28, een keer voor 39 km/u te hard rijden op de A37 bij wegwerkzaamheden, drie keer voor het niet hands-free bellen, een keer voor te hard rijden (overschrijding van 25 km/u) op de Nijstad en een keer voor 32 km/u te hard op de Leeuwenvenseweg.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige man uit Assen aangehouden. De man was behoorlijk beschonken en bejegende de politie baldadig. Agenten hebben de man hierop aangehouden. De man is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Verdachte zwaait met mes

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner uit Assen aangehouden aan de Brinkstraat in Assen. Hij wordt er van verdacht met een mes te hebben lopen zwaaien. Het mes is in beslag genomen en de verdachte aangehouden. De exacte toedracht is nog niet duidelijk. De politie doet nader onderzoek naar het voorval en de verdachte wordt nader gehoord.

Bekeuring voor wheely

ASSEN Een 30-jarige motorrijder uit Assen ontving donderdagavond een bekeuring. Hij trok de aandacht van agenten omdat hij op de Nobellaan in Assen een wheely maakte. Hiervoor ontving hij een proces-verbaal.