Gemeente Doetinchem

Duizenden badeendjes in actie voor La Libertad

Persbericht, 19 april 2011

Op zaterdag 30 april gaan er duizenden badeendjes met elkaar de strijd aan op de Oude IJssel aan De Bleek in Doetinchem. De race wordt georganiseerd door twee leerlingen van het Ludgercollege, Darlyne Kluit en Eva Heijn. Namens het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Doetinchem wordt om 14.00 uur het startsein gegeven. De genummerde badeendjes leggen een traject af van zo'n honderd meter geholpen door de stroming. Winnende eendjes leveren mooie prijzen op voor de eigenaren van de corresponderende lotnummers.

De opbrengst komt ten goede aan het water- en sanitatieproject van onze partnerstad La Libertad in Nicaragua. Het geld wordt bijeen gebracht door diverse sponsors uit de gemeente Doetinchem en door verkoop van de badeendjes. Op initiatief van Doetinchem & Ontwikkelingssamenwerking (DOS), helpt het Waterschap Rijn en IJssel, samen met haar waterpartners Vitens-Evides International, LeAF en de gemeente aldaar, bij de uitvoering van het waterproject met als doelstelling: "Een bijdrage leveren aan het verbeteren van de drinkwatervoorziening in La Libertad door verbeteringen aan de brengen in de gehele waterketen".

Meer informatie over de badeendjes race en de projecten van DOS is te vinden op de website www.dos-doetinchem.nl.

Verkooppunten
De badeendjesloten zijn voor 3 euro te koop bij Tweewieler Totaal en via badeendvoorlalibertad@live.nl en e.bongers@doetinchem.nl, telefoon 0314 399543. De winnende lotnummers zullen na afloop van de race op de website van DOS www.dos-doetinchem.nl worden gepubliceerd.