Gemeente Cranendonck


Programma Oranje Comités: Budel, Soerendonk, Gastel en Maarheeze

De Oranje Comités in Budel, Soerendonk, Gastel en Maarheeze hebben voor 30 april en de dagen daarvoor en erna een leuk programma klaar staan voor alle inwoners van Cranendonck. Wilt u weten wat er allemaal te beleven is? Lees dan even verder.

Programma Soerendonk 30 april

10:00 uur
De morgen van Koninginnedag is gereserveerd voor de aubade. Vanaf 10.00 uur kunnen alle deelnemers op het schoolplein bij elkaar komen om een ballon op te halen waarmee men kan deelnemen aan de ballonnenwedstrijd. Voor alle kinderen die op de basisschool zitten hebben we al een geschreven kaart klaarliggen op groepsnummer. Voor alle andere kinderen hebben we voldoende blanco kaarten.

10:45 uur
Start feestelijke optocht met burgemeester Meinema en zijn vrouw, het tamboer- en klaroenkorps van het St. Jansgilde en ponyclub de Kroenekraantjes. Deze optocht van gekleurde en versierde fietsen, bolderkarren enz. trekt door de straten van Soerendonk. De route die wordt gelopen is: van Schaiklaan, Heuvel, Kruisstraat, Schuttebeemd, St. Jansweg, Dorpsstraat en het Kerkplein. Ook dit jaar zijn er drie bekers voor de categorie `4 wielen en meer...' en drie bekers voor de categorie `3 wielen en minder...' Zo maken ook de kleintjes kans op een prijs. We willen iedereen in Soerendonk oproepen om deze dag ook echt de vlag buiten te hangen zodat het helemaal een feestelijk gebeuren wordt, en te komen kijken naar deze geweldige optocht!! Met veel publiek is het namelijk nog leuker!

11:00 uur
Om ongeveer 11.00 uur neemt Burgemeester Meinema op het Jan Maas plein de hulde in ontvangst en kunnen we luisteren naar mooie voordrachten die de leerkrachten van de basisschool samen met de kinderen hebben ingestudeerd. Nadat de burgemeester de 6 prijswinnaars van de optocht bekend heeft gemaakt zal hij het sein geven om de ballonnen los te laten. We hopen net als voorgaande jaren op uw massale belangstelling zodat het weer een heel feestelijk begin wordt van Koninginnedag 2011!

13:30 - 16:00 uur Middagprogramma

Groep 1 en 2 basisschool : sprookjes
Voor alle kinderen van groep 1 en 2 organiseren we dit jaar een middag die geheel in het teken staat van sprookjes. Iedereen die mee wil doen moet zich om 13.30 uur melden bij Den Donck. Van daar uit loopt de leiding met de kinderen naar het sprookjesbos. Om ongeveer 16.00 uur zijn de spelletjes afgelopen. We vinden het leuk als de kinderen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur.

Groep 3 t/m 7 basisschool : het grandioze schilderspel Voor de leerlingen van groep 3 t/m 7 wordt dit jaar het grandioze schilderspel georganiseerd. Door allerlei vragen te beantwoorden en spelletjes te doen kunnen zij potjes verf winnen waar uiteindelijk een supergroot schilderij van gemaakt wordt. Deze jeugd wordt om 13.30 uur verwacht bij den Donck. Rond de klok van 16.00 uur zijn zij daar weer terug! Vergeet niet je kunstenaarskleren en gemakkelijke schoenen aan te trekken!

Schoolverlaters tot 16 jaar : a minute to win it! De schoolverlaters tot 16 jaar worden ook om 13.30 uur bij Den Donck verwacht, maar dan met fiets. Van daaruit vertrekken zij naar de buitenstudio's van Hilversum. Gordon staat hun daar namelijk op te wachten met zijn nieuwe spelshow `a minute to win it'. De middag staat geheel in het teken van dwaze spelletjes. Ook zij zijn rond de klok van 4 weer terug bij Den Donck!

Volwassenen: Jeu de Boules Toernooi
Voor alle volwassenen wordt het jaarlijkse Jeu de boules toernooi georganiseerd. In drietallen wordt er gestreden om de felbegeerde trofee. Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers achter Den Donck terecht en vanaf 14.00 uur start deze activiteit. Opgeven kan bij Jan Driessen (tel. 591751)

16:30 uur Vanaf ongeveer 16.30 uur start de Fancy Fair. In gemeenschapshuis Den Donck kunnen alle kinderen (en volwassenen) veel verschillende spelletjes doen. Ballen gooien, schminken, de lollybak, de schiettent en natuurlijk de snoepkraam, niets ontbreekt er deze middag. Als het weer het toelaat staat buiten een luchtkussen.
---

Programma Budel 29, 30 april en 1 mei

Vrijdag 29 april

16:00 uur Kermisattracties zijn geopend
19:00 uur Opening Oranje weekend. Oplaten van ballonnen. Hier is een wedstrijd aan verbonden.
Aansluitend Gezellige avond met bijpassende muziek o.a. The Originals uit Budel. Tot 24.00uur live muziek bij De Brasser.

Zaterdag 30 April

9:00 uur
Opening op de Markt met de verwelkoming van en door burgemeester Meinema. De Bond van Wapenbroeders en het St.-Jorisgilde brengen hijsen de vlaggen. Ondertussen wordt het Wilhelmus ten gehore gebracht. Na de officiële plechtigheden kunt u genieten van een kopje koffie/thee en het begin van een mooie dag.

10:00 - 17:00 uur
Vrijmarkt op het Capucijnerplein/Markt. De vrijmarkt is voor jong en oud. U kunt ook genieten van de voorjaarskermis op de Markt met o.a. CakeWalk, Crazy machine, draaimolen en Lucky Duck. En natuurlijk de uitreiking van de trofee voor het meest ludieke vrijmarkt idee: wie wordt de Hofnar van Oranje. De wisseltrofee wordt rond 13:30 uur uitgereikt. Vergeet u niet na afloop van de vrijmarkt alles wat niet verkocht is weer mee naar huis te nemen?

10.30 - 11.00 uur
De Budelse Comedie brengt de Florentijnse Serenade bij het

12.30 - 13.00 uur
Schepenhuis.

11:00 - 15:00 uur
De `Klik klak slak' komt naar Budel. In de slak kun je kijken en luisteren naar een verhaal. Is het verhaaltje klaar, dan ligt er buiten in de brievenbus een verrassing voor je klaar.

13:00 uur
Uitdelen van ballonnen voor de wedstrijd. Wanneer iedereen een ballon heeft, gaan we deze samen het luchtruim in sturen. Diegene waarvan de ballon het verste weg is terug gevonden word beloond met een prijsje. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd.

Tot 01:00 uur
Live muziek bij de Brasser

Zondag 1 mei

Ter hoogte van het Schepenhuis wordt een activiteit georganiseerd waarbij live muziek wordt gespeeld tot ongeveer 22.00uur.
---

Programma Gastel 30 april

9.00 uur:
In Gastel start het programma met een samenkomst op het Cornelisplein. Hier komen alle kinderen met hun versierde fietsen met daarop de naam en groep vermeld waarin het kind zit.

9.30 uur:
Spelletjes op het Cornelisplein. Als het weer tegenzit vinden de spelletjes in de Schaapskooi plaats. Na afloop van de spelletjes volgt de prijsuitreiking van de spelletjes en de versierde fietsen. Alle kinderen, van 0 tot en met groep 8, kan een snoepzak afhalen. Bij mooi weer zorgt blaaskapel Excelsior' voor een gezellige muziek.

13.00 uur:
Leuke fietstocht voor het hele gezin (ook mensen buiten Gastel zijn welkom). Tussen 13.00 en 13.30 uur kunt u zich inschrijven in de Schaapskooi. Voor slechts EUR 1,50 per persoon en kinderen EUR 0,50 krijgt u een mooie fietstocht met 1 gratis consumptie krijgt. Onderweg rusten we in een speeltuin waar u een consumptie kunt nuttigen. Tijdens deze fietstocht zijn er diverse prijsjes te winnen. Dit jaar is de afstand ongeveer 30 kilometer. Na de fietstocht wordt in de Schaapskooi een prijsuitreiking georganiseerd. Na deze prijsuitreiking wordt deze feestelijke dag afgesloten.

Om deze dag vlot te laten verlopen zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wilt u meehelpen? Bel dan naar Frans Claes op telefoonnummer 0495-492520.

---

Programma Maarheeze 30 april

Dit programma vindt volledig plaats in De Smeltkroes in Maarheeze

10.00 uur:
Ontvangst Burgemeester Meinema op het terras van de Smeltkroes (bij regen op het podium in de zaal). Hier houdt Burgemeester Meinema een toespraak. Daarna speelt Fanfare Poort van Brabant het `Lang zal ze leven'.

10.05 uur:
Prijsuitreiking voor de fiets die het mooist versierd is (3de, 2de en
1ste prijs)

10.08 uur:
Oplaten van de ballonnen. Ondertussen speelt Fanfare Poort van Brabant het Wilhelmus

10.10 uur:
Opening van het oranje kinderfeest en de vrijmarkt.