Gemeente Purmerend

Vrijmarkten Koninginnedag 2011

20 april 2011

Aandachtspunten voor een gezellig en veilig verloop - Traditiegetrouw zijn er op Koninginnedag (zaterdag 30 april) vrijmarkten: in het voetgangersgebied in de binnenstad en in het Leeghwaterpark. Op deze feestdag zijn deze plekken verboden voor auto's, motoren, fietsen, scooters en snorfietsen.

Politie controleert

Om verkeersgevaarlijke situaties en overlast te voorkomen, let de politie extra op naleving van de verkeersregels en de parkeerverbodzone in de binnenstad. Rijbanen moeten vrij blijven voor calamiteitenverkeer.

Regels voor de vrijmarkten

Om het evenement goed en veilig te laten verlopen, zijn een aantal regels en aandachtspunten opgesteld.

* Het is niet toegestaan in de woonwijken vrijmarkt te houden.
* Voor de verkoop van frisdrank en etenswaren, en voor versterkte muziek tijdens die dag, zijn vergunningen vereist.
* Verkoop van partijgoederen (detailhandel) op de vrijmarkten is niet toegestaan.

* De verkoop van alcoholhoudende drank is voorbehouden aan horecazaken. Dit betekent dat particulieren geen alcoholhoudende drank mogen verkopen. Als dit toch gebeurt, wordt de handel in beslag genomen.

* Op beide vrijmarkten staat een met vlaggen herkenbare Rode Kruis-post.

* De binnenstad en de omgeving van het Leeghwaterpark zijn niet berekend op grote aantallen auto's. Bezoek de vrijmarkt daarom lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer.
* De gemeente plaatst in het gebied van de vrijmarkten grote afvalcontainers, zodat iedereen na afloop de verkoopplek gemakkelijker schoon achter kan laten.

Meer informatie

Koninginnedag 2011 algemene spelregels

Koninginnedag 2011 spelregels horeca