Stadsdeel Amsterdam-Noord

Koninginnedag in Amsterdam-Noord

20 april 2011

Op 30 april hoeft niemand zich te vervelen in Amsterdam-Noord. Er is in het stadsdeel voor jong en oud van alles te doen, en voor de eerste keer vindt er ook een groot Koninginnedagfestival plaats: NDSM Vrijhaven. Maar ook buiten de NDSM-werf is er van alles te beleven.

NDSM Vrijhaven

Een veelzijdig, spannend en spectaculair festival op de NDSM-werf dat om 12.00 uur officieel van start gaat. Een greep uit het programma: o Junior Vlooienmarkt, met zo'n 300 kleedjes en kramen (start: 9.00 uur)
o allerlei spellen, onder andere Catacloppe en midgetsjoelen o verschillende grote en kleine podia met theater, live muziek en dj's o een rolschaatsparcours en een labyrint
o graffitibattle op het load-out gedeelte van de werf

Ilovenoord Feestpont

Tussen 14.00 en 20.00 vaart vier keer per uur de grote Ilovenoord-feestpont tussen de Houthavens en de NDSM-werf. Deze pont is een spektakel op zich. Elke afvaart krijgt een speciale 1 minute countdown-tune en een spetterende afvaartaankondiging.

Winkelcentrum Boven 't IJ

Het Buikslotermeerplein verandert op 30 april volgens traditie in een grote vrijmarkt voor jong en oud. Opbouw start om 6.00 uur. Het binnenplein van het winkelcentrum is gereserveerd voor de kindervrijmarkt. Er zijn verschillende evenementen:
* het straatfestival `Ons aller Koninginnedag,' vanaf 12.00 uur op het Olof Palmeplein, met muziek en dans uit alle delen van de wereld.

* het muziekfeest `Een jofele Koninginnedag': tussen 14.00 en 20.00 uur Amsterdams en ander Nederlandstalig repertoire, tegenover Café Jofel (hoogte parkeerterrein De Slufter). Optredens van o.a. Pierre de Haan, Ans Tuin en Mick Harren.

Buurtfeesten


* Om 16.00 uur start het Koninginnedagfeest met muziek op het terras van Café 't Sluisje, Nieuwendammerdijk 297. Verschillende bands spelen pop, rock en classics en kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen.

* In Durgerdam starten de festiviteiten om 9.30 uur, met het oplaten van ballonnen en een oranje kinderoptocht over de Durgerdammerdijk met fanfare. Op het terrein van DRC kunnen de bezoekers allerlei spelletjes spelen.

Meer informatie


* Op de Koninginnedagpagina's van deze website
* Op de website van NDSM Vrijhaven: www.ndsmvrijhaven.nl