Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 27 april 2011

ORANJE BOVEN: FEESTELIJKE KONINGINNEDAG-UITZENDING

Blauw Bloed, zaterdag 30 april om 18.30 uur op Nederland 2

Zoals van een royaltyprogramma verwacht mag worden, staat Blauw Bloed op 30 april volledig in het teken van Koninginnedag. Het programma wordt voor de gelegenheid live uitgezonden vanuit Weert. Onze vorstin zal dit jaar onder meer in dit Limburgse stadje haar verjaardag vieren. Presentator Jeroen Snel ontvangt in de uitzending van zaterdag tal van gasten op een mooie locatie aan de Weertse Markt. Met hen kijkt hij terug op de feestelijkheden van die dag. De uitzending is de laatste van dit seizoen en begint om 18.30 uur, een uur eerder dan gebruikelijk.

Koningin Beatrix bezoekt aanstaande zaterdag met haar familie de plaatsen Weert en Thorn in Limburg. De NOS zendt het gehele bezoek live uit op Nederland 2. Natuurlijk staat ook Nederlands grootste royaltyprogramma Blauw Bloed in het teken van dit koninklijke feest. In deze speciale uitzending geeft Jeroen Snel achtergrondinformatie over het oranjefeest. Voor wie het koninklijke bezoek niet live heeft kunnen volgen, geeft Blauw Bloed nog een korte samenvatting.

Daarnaast ontvangt Jeroen Snel op locatie verschillende gasten die een bijzondere rol spelen op het feest van aanstaande zaterdag. Verder gaat Jeroen in gesprek met Wim Dijkstra, waarnemend burgemeester van Weert. Samen blikken zij terug op de feestelijkheden die dezelfde dag in het Limburgse stadje plaatsgevonden hebben. Couturier Paul Schulten bespreekt de outfits van de koningin en de prinsessen.

Ook blikt Blauw Bloed terug op een ander groot koninklijk evenement dat deze week plaatsvindt. Aanstaande vrijdag treedt namelijk van prins William in het huwelijk met zijn geliefde Kate Middleton. De jurk, de gasten, de ceremonie en achtergrondinformatie over dit Britse huwelijk... Ze zijn te zien en te horen in deze speciale uitzending.

De uitzending van zaterdag is de laatste van dit seizoen. Omtrent het huwelijk van prins Albert van Monaco is er een extra uitzending op 2 juli 2011. Na de zomer wordt Blauw Bloed vanaf 10 september weer elke zaterdag uitgezonden.

Deze speciale laatste uitzending van Blauw Bloed is live te zien om 18.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht