KNHS

Koos de Ronde derde in warm up Wereldbekerfinale Leipzig 30 april 2011


LEIPZIG (KNHS) Koos de Ronde (Zwartewaal) is vanavond ondanks een foutje derde geworden in de warm up omloop van de Wereldbekerfinale in Leipzig. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) verreed zich in het parcours en eindigde als zesde. De overwinning ging naar titelverdediger Boyd Exell uit Australië.

Koos de Ronde tikte een bal van de tweede hindernis in het parcours en reed daarbij ook een andere hindernis omver: Ik lette niet op, dit was gewoon een fout van mezelf. Ik keek niet naar voren waardoor ik een poort omver reed die ik nog moest nemen. Gevolg was herbouw van de hindernis en een fiks aantal strafpunten. Maar De Ronde liet zich niet uit het lood slaan en bleef op hoog tempo doorrijden. Hierdoor zette hij de snelste tijd van de avond neer legde hij beslag op de derde plaats. Hierdoor heeft De Ronde in de finale op zondag alleen de Zweed Tomas Eriksson en Boyd Exell voor zich.

IJsbrand Chardon reed in een van de marathonhindernissen een poort van de verkeerde kant waardoor hij 20 strafpunten opliep: Ik wist zeker dat dit de juiste route was, pas toen ik door de poort reed had ik in de gaten dat er iets niet klopte, vertelt een balende Chardon. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en dit brengt me in een vervelende uitgangspositie zondag. Ik heb gelukkig zaterdag de hele dag om dit incident uit mijn hoofd te zetten zodat ik er zondag weer helemaal voor kan gaan. De paarden liepen gewoon goed, daar lag het niet aan!

De deelnemers aan de Wereldbekerfinale vierspannen in Leipzig konden goed merken dat het ritme er uit was. Voor een aantal was de laatste wedstrijd in Bordeaux begin februari hun laatste start, sommigen hadden zelfs sinds Mechelen eind december geen indoor start meer gehad. De paarden verkeren allemaal in goede conditie en hebben het ritme snel weer te pakken, dus naar verwachting zullen de vandaag gereden tijden in de finale op zondag ruimschoots verslagen worden.

Uitslag warm up wedstrijd Wereldbeker vierspannen Leipzig 29 april 2011:

1. Boyd Exell (Aus) 125,63 (0)

2. Tomas Eriksson (Swe) 129,53 (5)

3. Koos de Ronde (Ned) 140,08 (20)

4. Werner Ulrich (Sui) 143,41 (10)

5. Georg von Stein (Ger) 148,31 (15)

6. Ijsbrand Chardon (Ned) 155,51 (25)

7. Jozsef Dobrovitz (Hun) 167,66

Cindy Timmer
In opdracht van de KNHS

Foto: Rinaldo de Craen