Ingezonden persbericht

CORA VAN MORA BIEDT KONINKLIJKE FAMILIE KROKET AAN IN WEERT

CORA OOG IN OOG MET HAAR HELD PRINS WILLEM ALEXANDER

Maastricht, 30 april 2011 - Het is ruim 20 jaar geleden dat Cora van Mora in een tv-commercial Hare Majesteit een kroket wilde aanbieden. Vandaag is het oranjefan Cora eindelijk gelukt om oog in oog te komen met de Koninklijke familie. Tijdens de officiële Koninginnedagintocht in Weert slaagde Cora, met dank aan het aanwezige publiek, erin de aandacht te trekken van Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Ook de door Cora zo geliefde Prins Willem Alexander toonde belangstelling voor de door haar meegebrachte kroket. Echter, beide prinsen vertelden Cora 'een beetje op de lijn te letten' en Prinses Laurentien liet weten "een kroket beter niet te doen". Cora is dolblij, ondanks het feit dat haar missie maar deels geslaagd is.

Cora's missie deels geslaagd

Cora is een groot fan van het Nederlandse koningshuis en bovendien trots op de nieuwe Mora kroketten speciaal voor de fijnproevers. Ze wilde dan ook niets liever dan Hare Majesteit op Koninginnedag te verrassen met een kroket, net als ruim 20 jaar geleden in de tv-commercial. Cora wist wel een vriendelijke blik te vangen van Hare Majesteit, maar slaagde er niet in haar de kroket aan te bieden. Desondanks is Cora geweldig blij dat ze vandaag eindelijk een woordje heeft kunnen wisselen met Prins Willem Alexander. Ook de korte woordenwisseling die Cora had met Prins Constantijn en diens gemalin Prinses Laurentien maakten diepe indruk. "Je kunt je haast niet voorstellen hoe ik me voel! Het is geweldig! Ook al is mijn droom slechts gedeeltelijk uitgekomen", vertelt een uitgelaten Cora. Het was niet gemakkelijk, maar het boegbeeld van Mora slaagde erin dicht genoeg bij de Koninklijke familie te komen om enkele woorden te kunnen wisselen met wel drie leden van het Koninklijk huis. Cora: "Het was erg druk en ik raakte mijn kroket bijna kwijt. Maar met dank aan de omstanders was ik, letterlijk, dichter bij mijn doel dan ooit."

Cora bedankt Weert

Vooraf riep Cora alle mensen in Weert op om haar te helpen bij haar missie. En dat heeft geholpen, vertelt Cora: "Het was hartverwarmend om te zien hoe graag de mensen in Weert me wilden helpen bij mijn missie! Ze zwaaiden met Mmmajesteit vlaggen, moedigden me aan, stapten opzij en hielpen me zo de kroket bij de koningin en haar familieleden te krijgen. Ontzettend bedankt Weert!"

Cora zoekt 500 fijnproevers

In juni 2011 introduceert Mora nieuwe kroketten speciaal voor de fijnproevers. Vandaag bood ze daarvan koningin Beatrix het eerste exemplaar aan. Omdat Hare Majesteit vast niet de enige fijnproever van Nederland is, zoekt Cora 500 mensen die deze bijzondere kroketten als eerste komen testen op 28 mei 2011, tijdens het Mora Kroketten Testival bij de Mora fabriek in Maastricht. Meer informatie over het Mora Kroketten Testival: www.mora.nl/testmmmzelf.

Over Mora

Al in 1960 ontwikkelde Marcel Mourmans, de oprichter van Mora, zijn eigen recepten voor snacks als kroketten en loempia's, vanuit de slagerij van zijn vader. In 2006 werd Mora overgenomen door Ad van Geloven BV, een grote speler in de gemaksvoedingindustrie. Anno 2011 is de onderneming uitgegroeid tot een van de grootste snackfabrikanten van de Benelux.