Gemeente Weert
Koninginnedag 2011

Burgemeester Dijkstra: "Weertenaren kunnen trots zijn op zichzelf"
WEERT KLEURT ORANJE TIJDENS KONINKLIJK BEZOEK

Met een spectaculair slotakkoord nam de Koninklijke familie vandaag afscheid van Weert. 'Het was een prachtige, zonovergoten Koninginnedag, waarop de Weertenaren samen hebben laten zien dat ze trots zijn op hun stad. En wij zijn trots op Weert", aldus burgemeester Wim Dijkstra.

In Weert heerste een ontspannen sfeer tijdens het bezoek van Koningin Beatrix en haar familie op Koninginnedag 2011. Om 12.00 uur begon de Koninklijke familie de wandeling door Weert langs paarden, traditionele schutterijen, sportactiviteiten, onderwijsprojecten, kunstuitingen en diverse streekproducten (genieten geblazen). Leden van de Koninklijke familie namen spontaan deel aan verschillende onderdelen van het programma. De Koninklijke route eindigde op de Markt in een wave van muziek, zang en dans. Na afloop bedankte Koningin Beatrix Thorn en Weert voor de onvergetelijke dag.

Naar schatting 45.000 tot 50.000 mensen bezochten Weert tijdens het Koninklijk bezoek. Weert heeft van deze Koninginnedag een groot volksfeest gemaakt met een veelzijdig en eigentijds programma.

2011.010KD