Politie Limburg-Noord

Koninginnedag 2011 feestelijk en rustig verlopen

Datum:30-04-2011
Tijd bericht:15:23
Plaats:Venlo

De politie Limburg-Noord, brandweer en Ghor blikken tevreden terug op een veilig verlopen feest met mooi weer. Het Koninklijke bezoek is goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten.
Het programma in Thorn liep wat uit maar het vervoer was zodanig geregeld dat de Koninklijke familie op tijd kon beginnen aan het programma in Weert.
Er waren veel leuke momenten en de sfeer was ontspannen.
Ondanks de grote bezoekersaantallen van Thorn en Weert werden in totaal acht preventieve aanhoudingen verricht. Voornamelijk vanwege de weigering om de identiteit kenbaar te maken, of omdat men zich niet hield aan een bevel of vordering. Alle personen zijn inmiddels in vrijheid gesteld of worden dat zo snel mogelijk.

De hulpdiensten moesten enkele malen in actie komen voor personen die onwel werden langs de route.

Als gevolg van de goede voorbereidingen konden de vele bezoekers Thorn en Weert zonder oponthoud per auto of touringcar bereiken. Ook was er voldoende parkeergelegenheid.

Het als primeur voor deze dag ingezette Burgernet bleek succesvol te zijn. Maar liefst 402 burgers meldden zich aan. Er werd één preventief bericht verzonden als waarschuwing tegen zakkenrollers.

Het twitteraccount van de politie Limburg-Noord werd in de laatste week vóór Koninginnedag gevolgd door ruim 3.000 volgers.