KNHS

Denis Lynch haalt zijn gram in Grote Prijs van Leipzig

30 april 2011


LEIPZIG (KNHS) - De Ierse springruiter Denis Lynch haalde met de twaalfjarige ruin All Inclusive in de Grote Prijs van Leipzig op zaterdag zijn gram. In de eerste wedstrijd meetellende voor het wereldbeker klassement op donderdag oversprong zijn paard Abbervail van het Dingeshof zich op een oxer, met als gevolg dat Lynch zijn evenwicht verloor en tot zandruiter degradeerde. Daardoor werd hij uitgeschakeld voor de strijd om de wereldbeker.

Zeven combinaties wisten in de Grote Prijs het zware basisparcours foutloos af te leggen en in de barrage die volgde was Lynch veruit de snelste. Zijn landgenoot Billy Twomey eiste met Romanov (v. Heartbreker) de tweede plaats op, voor de Amerikaan McLain Ward met Rothchild. Gerco Schröder (Tubbergen), die zich niet plaatste voor de barrage, eindigde met Eurocommerce Seattle (v. Concorde) met één springfout als tiende en verdiende daarmee nog 3.000 euro. Harrie Smolders (Hooge Mierde), die met de achtjarige Warrior (v. Tangelo van de Zuuthoeve aan de start verscheen, was ook met één springfout iets meer dan een seconde langzamer dan Schröder en eindigde als 15de. Lynch verdiende met zijn zege 20.000 euro.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.engarde.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m):


1) Denis Lynch (Ier) - All Inclusive NRS - 0 / 0 - 38.10
2) Billi Twomey (Ier) - Romanov (Heartbreaker x Fedor) - 0 / 0 - 38.24
3) McLain Ward (USA) - Rothchild - 0 / 0 - 38.37 10) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle (Concorde x Polydor) - 4
15) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Warrior (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker) - 4

Foto: www.melissen.net