50.000 euro in Lotto Weekend Miljonairs voor geh andicapte zoon

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 30 april 2011 - Tijdens de achtste aflevering van het vernieuwde SBS 6-programma Lotto Weekend Miljonairs op 30 april, heeft presentator Jeroen van der Boom een vrouw uit Medemblik gelukkig gemaakt met 50.000 euro. De vrouw speelde voor haar gehandicapte zoon om hem op eigen benen te kunnen laten staan en een huis voor hem te kunnen kopen.

"Prachtig! Ik vind het geweldig. Ik heb een zoon die verstandelijk gehandicapt is. Hij woont nu sinds drie jaar weer thuis, maar we zijn op zoek naar iets anders voor hem. Ik wil hem graag op eigen benen kunnen laten staan. Met behulp van dit bedrag wil ik een huis voor hem realiseren en zorg inkopen," aldus de gelukkige winnares.

Een aantal kandidaten streed vanavond voor het miljoen in Lotto Weekend Miljonairs. Naast de vrouw uit Medemblik, hebben een man uit Purmerend en een vrouw uit Hengelo een bedrag van 8000 euro gewonnen.

Lotto Weekend Miljonairs
Lotto Weekend Miljonairs is de wekelijkse spelshow van SBS 6 op zaterdagavond om 22.00 uur. Jeroen van der Boom is de presentator van het programma waarbij de kandidaat die 12 vragen goed beantwoordt, de hoofdprijs van een miljoen euro wint. Nieuw is dat de kandidaat die in de stoel plaatsneemt zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen. Het publiek in de zaal bestaat alleen nog maar uit Lottospelers en zij gaan allemaal gegarandeerd met een prijs naar huis.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.





Razende Robot Reporter