Veel te doen op de Haagse Koninginnedag 2011


Den Haag, 20110405 -- Op 30 april 2011 zullen voor de vijfde keer diverse festiviteiten plaatsvinden in het centrum van Den Haag. Koninginnedag in de Hofstad wordt feestelijk onderstreept door diverse leuke en bijzondere evenementen rondom de Haagse grachtencirkel. Stichting Haagse Koninginnedag maakt van Koninginnedag in Den Haag steeds meer een volksfeest.

Haagse grachten
Stichting Haagse Koninginnedag heeft ook dit jaar weer een diversiteit aan initiatieven samengevoegd, met als doel om Hagenaars en bezoekers in en rond het water een gezellige dag te laten vieren. Nog meer dan de vorige edities, spelen de Haagse grachten en kanalen een grote rol bij de feestelijkheden. Tijdens Koninginnedag 2011 kan men kiezen uit 5 verschillende aanbieders van rondvaarten op diverse trajecten: van een luxe overdekte salonboot, een nagebouwde trekschuit tot de populaire sloepen in het centrum. Dit jaar worden ook diverse rondvaarten in combinatie met elkaar aangeboden.

Programma
Traditionele attracties langs de grachten zijn dit jaar weer de Klassieke Trams, die een speciale route rijden vanaf het Lange Voorhout. Daarnaast heeft de HTM het dit jaar mogelijk gemaakt om met een historische bus rondritten te maken langs diverse Haagse Koninklijke plaatsen. Ook diverse musea zijn geopend en bieden een diverse programma, zoals speciale rondleidingen door het Haags Historisch Museum. Het volledige programma is te vinden op de website van Haagse Koninginnedag.

Publiekstrekker
De publiekstrekker is zonder meer het dubbele optreden van de dans en percussiegroep Itsitso uit Burundi, die een spectaculaire show opvoert in De Grote Marktstraat. De show van deze groep in 2009 zal bij velen nog in het geheugen liggen. De winkels rondom de Grote Markstraat zijn tijdens Koninginnedag geopend. Vanaf half april is het programma van Haagse Koninginnedag 2011 ook verkrijgbaar bij de kassa's van o.a. HEMA, V&D, Bijenkorf, C&A, Peek en Cloppenburg, Albert Heijn, Hommerson Casino, Pathe Spuimarkt, Q-Park en de Mediamarkt.

Vrijmarkten
Naast de diverse activiteiten, vinden er de traditionele vrijmarkten plaats. In tegenstelling tot in andere steden, zijn de vrijmarktaanbieders vooral te vinden op een klein aantal populaire locaties. Op de website van Haagse Koninginnedag staan deze locaties aangegeven.

Meer informatie, het volledige programma van Haagse Koninginnedag 2011 en de locaties van vrijmarkten zijn te vinden op http://www.haagsekoninginnedag.nl/





Stichting Haagse Koninginnedag