Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

,,Beatrix zou haar ogen niet geloven"
Koninginnedag Rozenburg in teken van ronkende motoren

Rozenburg - Op 30 april verandert het rustieke dorpscentrum van Rozenburg in een ruig circuit voor motoren. Tijdens het evenement 'Queensday 2011' vinden diverse demonstraties en stuntshows plaats, door ervaren nationale en internationale coureurs. Langs het parcours, dat deels door een woonwijk loopt, worden enkele duizenden toeschouwers verwacht.

Stichting Motorsport Rozenburg organiseert het jaarlijkse motorsportevenement inmiddels voor de achtste keer. Traditiegetrouw krijgen de Supermoto-coureurs de belangrijkste plek in het raceschema. Zij zullen een demonstratiewedstrijd racen op het tijdelijke circuit in Rozenburg. Daarnaast laten de rijders van het RWP Stuntteam zien wat er allemaal mogelijk is met een motor. Op het voorwiel, op het achterwiel, geen enkel plekje blijft onbenut. De heren zullen hun sporen achterlaten met de inmiddels welbekende 'donuts'.

Het meest spectaculaire onderdeel van de dag is ditmaal ongetwijfeld de Trial Demo Show. In de trial worden hindernissen met de motor genomen zonder daarbij de grond of hindernis met de voet te raken. De combinatie tussen acrobatiek en het geweld van de motoren, levert prachtige momenten op voor de toeschouwers.

Luuk Ravesloot is als voorzitter verbonden aan de Stichting Motorsport Rozenburg. Hoewel de koningin dit jaar op haar verjaardagsfeest afreist naar Limburg, zou ze ook in Rozenburg hartelijk ontvangen worden. ,,Beatrix zou haar ogen niet geloven", zegt hij. ,,Het is bijzonder dat we in samenwerking met bewoners, de lokale overheid en het lokale bedrijfsleven zo'n spectaculair evenement kunnen organiseren. Als de motoren straks weer door de straten scheuren, herken je Rozenburg niet terug."

E I N D E P E R S B E R I C H T

Meer informatie vindt u op www.stichtingmotorsportrozenburg.nl.

Als organisatie overwegen wij dit jaar om enkele vertegenwoordigers van de pers actief te laten participeren tijdens 'Queensday 2011'. Heeft u interesse om zelf (mee) te rijden op het circuit? Laat het ons weten! Aandacht voor ons evenement via uw medium stellen wij zeer op prijs.