Politie Limburg-Noord

Primeur op Koninginnedag in Thorn en Weert: dagdeelnemer Burgernet


Datum: 14-04-2011
Tijd bericht: 13:40
Plaats: Thorn/Weert

Tijdens Koninginnedag in Thorn en Weert kunnen bezoekers zich speciaal voor die dag aanmelden bij Burgernet. Bezoekers zijn dan deelnemer voor één dag. Deze dagaanmelding voor een evenement is een primeur. Burgernet is een vorm van burgerparticipatie waarbij via een telefonisch netwerk de hulp kan worden ingeroepen van mensen die zich hebben aangemeld.

Bezoekers aan Koninginnedag in Thorn en Weert kunnen zich voor die ene dag speciaal aanmelden bij Burgernet. Dat kunnen ze doen door naar 0900-8844 een SMS-bericht te sturen met de tekst 'BNThorn' (voor bezoekers aan Thorn) of 'BNWeert' (voor bezoekers aan Weert). Aanmelden voor die dag houdt in dat je bijvoorbeeld informatie krijgt over een kind dat in de drukte vermist is. Per SMS-bericht krijg je dan een signalement doorgestuurd met het verzoek uit te kijken naar het kind. Wanneer je het kind aantreft, bel je het telefoonnummer dat in het SMS-bericht staat vermeld. Daarnaast krijg je informatie over zaken die een goed verloop van Koninginnedag bevorderen. Het is een dagdeelname. Dat houdt in dat de deelname automatisch stopt om 04.00 uur op 1 mei en je dan geen deelnemer meer bent van Burgernet.

De gemeente Maasgouw is enkele weken geleden gestart met de werving van Burgernet deelnemers. Inwoners en medewerkers van bedrijven in de gemeente Maasgouw kunnen zich aanmelden op www.burgernet.nl. Op deze website staat alle informatie over Burgernet. Je vindt hier ook een lijst van meest gestelde vragen. Mocht je een vraag hebben die niet op de lijst staat, dan kun je een mail sturen aan burgernet@limburg-noord.politie.nl.