Politie Limburg-Noord

Koninklijk bezoek Limburg te volgen via Twitter


Datum: 21-04-2011
Tijd bericht: 09:55
Plaats: Weert/Thorn

Over ruim een week bezoekt de Koninklijke familie Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert tijdens Koninginnedag 2011. De gemeenten Maasgouw en Weert en Politie Limburg-Noord zetten Twitter in om bezoekers te informeren over het verloop van de dag. De organisaties spelen hiermee in op de toenemende behoefte om snel en digitaal het laatste nieuws te kunnen volgen.

Informatie
Gedurende de dag berichten de gemeenten Weert en Maasgouw via Twitter over het programma, de activiteiten, de parkeermogelijkheden, festiviteiten en uiteraard het Koninklijk bezoek. De politie Limburg-Noord bericht via Twitter over de verkeersveiligheid en de taken van de politie tijdens Koninginnedag. Daarnaast is het mogelijk dat er vanuit de politie wordt bericht over vermissingen van personen of andere bijzondere zaken.

Twitteraccounts
Je hoeft geen twitteraar te zijn om de berichten te kunnen volgen. Iedereen kan via internet de berichtgeving bijhouden via www.twitter.com/politieln, www.twitter.com/kdweert en via www.twitter.com/koninginthorn.

Burgernet
Naast berichtgeving via Twitter, kunnen bezoekers aan Koninginnedag in Maasgouw en Weert zich voor die ene dag aanmelden bij Burgernet. Dit kan door een sms te sturen naar 0900-8844 met de tekst 'BN Thorn' voor bezoekers aan Thorn of 'BN Weert' voor bezoekers aan Weert. Bezoekers die zich hebben aangemeld, krijgen informatie toegestuurd per sms. Bijvoorbeeld over een kind dat in de drukte vermist is geraakt. Maar ook informatie over zaken die een goed verloop van Koninginnedag bevorderen. Het is een dagdeelname. Dat houdt in dat de deelname automatisch stopt op 1 mei om 04.00 uur. Meer informatie over burgernet op: www.burgernet.nl.


---------------------