Gemeente Alkmaar



Feest in Alkmaar op Koninginnedag

Koninginnedag in de Alkmaarse binnenstad is een echt volksfeest. Een drukte van jewelste met een hele gezellige vrijmarkt. De vrijmarkt start op vrijdag 29 april vanaf 18.00 uur en duurt tot zaterdag 30 april 17.00 uur.

Wat is er te doen?

* In de binnenstad is er vrijmarkt voor iedereen (geen beroepshandel).
* In het kindergebied, in het park (Clarissenbolwerk) tussen Ritsevoort, Bergerbrug en het Canadaplein, kunnen kinderen tot 14 jaar hun spullen verkopen.
* Op het Kerkplein staat is er een kinderkermis.

Een paar spelregels

Op de vrijmarkt is het toegestaan oude spullen uit de schuur en van zolder te verkopen.

Het verkopen van blikjes frisdrank, zakjes chips, chocoladerepen is, evenals beroepshandel, niet toegestaan. Een overzicht van het vrijmarktgebied en alle spelregels rondom de vrijmarkt staat in de folder 'Spelregels voor de vrijmarkt'.

Bereikbaarheid

Autoverkeer is in het vrijmarktgebied niet mogelijk. Ook bewoners met een parkeervergunning kunnen hun auto van vrijdag 29 april vanaf 16.00 uur tot zaterdag 30 april 24.00 uur niet in het vrijmarktgebied neerzetten. Voor geparkeerde auto's geldt tijdens de vrijmarkt dezelfde wegsleepregeling als op marktterreinen (¤ 198,-).

Stadbussen 2, 3, 4 en de pendelbus worden via de binnenstad omgeleid langs de Geestersingel en Kennemersingel. De haltes in de binnenstad komen te vervallen. De stadsbussen stoppen wel bij de haltes op Bergerhoutrotonde, Kennemersingel en Kennemerstraatweg. Op Koninginnedag is parkeren gratis, met uitzondering van parkeergarages. Deze parkeergarages zijn dag en nacht geopend.

Markt

De warenmarkt op de Gedempte Nieuwesloot en de biologische boerenmarkt op het kerkplein gaan (in afgeslankte vorm) op zaterdag gewoon door.