Ingezonden persbericht


Onder embargo tot zaterdag 30 april 11.00 uur

Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 30 april 2011

Wageningse kinderlintjes: maar liefst zeven kinderen in het zonnetje gezet

Op Koninginnedag, zaterdag 30 april, ontvingen zeven bijzondere Wageningse kinderen uit handen van burgemeester Van Rumund het Wageningse kinderlintje. Dit gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie in de raadzaal van het stadhuis. De burgemeester en de overige juryleden waren zeer verheugd over de diversiteit in aanmeldingen.

De jongerenraad Wageningen was voorgedragen vanwege enorme inzet voor Wageningse jongeren. Voor het kinderlintje geldt een leeftijdsgrens van 13 jaar. Daarom kwamen alleen de twee bestuursleden Jean Luc Compagner en Nicholas Henon in aanmerking. Zij namen als vertegenwoordigers van de jongerenraad de onderscheiding in ontvangst. Jean Luc zat niet alleen hiervoor op de troon. Hij kreeg ook een kinderlintje, omdat hij al weken de hond uitlaat voor zijn oma die het door lichamelijke omstandigheden tijdelijk zelf niet kan. Ben Willemsen werd in het zonnetje gezet voor zijn muzikale talent. Ondanks zijn jeugdige leeftijd (12) mogen zijn muzikale prestaties van hoog niveau worden genoemd. Chaska en Inti Oudshoorn-Vera, Berenice Rodriquez Servin en Sandia Heinsbroek kregen het kinderlintje omdat zij spontaan in actie kwamen voor het getroffen Japan. Met het ophalen van statiegeld, het wassen van auto's en het verkopen van zelfgemaakte tekeningen konden zij een mooi bedrag overmaken naar het Rode Kruis.

Aansluitend aan de uitreiking vond de buitengewone vlaggenparade plaats vóór het bordes van het stadhuis. De deelnemende veteranen tonen met deze parade symbolisch hun aanhankelijkheid aan ons Koningshuis. Onder het spelen en zingen van het "Wilhelmus" werd de Nederlandse vlag gehesen, waarbij de veteranen de eregroet brachten. Twee gedecoreerde kinderen mochten onder toeziend oog van kapitein (buiten dienst) John Ouwendijk, de vlag hijsen. De begeleidende muziek werd, evenals vorig jaar, verzorgd door een ensemble van studentenorkesten, samengesteld door Raymond Loos. Hierna hield burgemeester Van Rumund een korte toespraak waarin hij de binding met het Koningshuis nader belichtte. Na de ceremonie volgde een gezellig samenzijn in het stadhuis waarbij de kinderen, veteranen en verdere aanwezigen een toast uitbrachten op onze Koningin.

De jury voor de Wageningse kinderlintjes bestond dit jaar uit burgemeester Geert van Rumund, Hanah Mars; lid van de jongerenraad, Piet Voorderhake; politie Gelderland-midden, Albert Spee; directeur van 't Venster, Ada Hink; voorzitter sportraad en Jan Boer; docent en redacteur van het Veluwepostje.


- einde persbericht -



Ingezonden persbericht