Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-04-2011

Televisie
Uitzending zaterdag 30 april
Nederland 1 - 18.15 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG ZATERDAG 30 APRIL

Optreden voor de koningin 'Harmonieus Thorn'
Een spannende dag voor Thorn vandaag. Het kleine Limburgse dorpje ontvangt de koninklijke familie. Ook de twee harmonieorkesten die het dorp telt zetten hun beste beentje voor. De Koninklijke Harmonie Thorn en Harmonie St. Michaël zijn allebei top harmoniën die landelijke faam genieten. De onderlinge rivaliteit heeft het dorp in het verleden menigmaal verdeeld. Maar vandaag spelen ze allebei voor de koningin.

De wereld van de Oranjetompouce
Vrijmarkten, koekhappen en koninklijke bezoeken. Koninginnedag staat bol van tradities. Ook de tompouce kleurt elk jaar rond Koninginnedag oranje. EenVandaag duikt in de wereld van de Oranjetompouce. We bezoeken de Hema bakkerij, waar de bekendste tompoucen van Nederland worden gemaakt, spreken met Patricia Schutte van het Voedingscentrum over de voedingswaarden van deze traktatie. En we vragen etiquettedeskundige Magda Berman hoe de tompouce gegeten dient te worden.

Hoe populair is Maxima?
Maxima is al jaren ontzettend populair. In de tien jaar dat ze in Nederland is, heeft ze voor veel Nederlanders al een onuitwisbare indruk gemaakt. Ze heeft zelfs als enig lid van het koningshuis een groep vaste fans die bij veel van haar publieke activiteiten aanwezig zijn. In EenVandaag de resultaten van de enquête over 10 jaar Màxima in Nederland. Wat voor beeld hebben we van Màxima en hoe populair is ze onder het volk? Daarnaast spreken we met Josine en Rosanne, twee Màximafans die de prinses op de voet volgen.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl