Anna Ivanova, concert op vleugel Franz List op 8 april 2011 in Weimar


40 minuten durend maakt zeer diepe indruk

WEIMAR Duitsland, 20110430 -- Op 8 april 2011 gaf Anna Ivanova, wonende te Vosselaar (B), een concert op de 149 jaar oude vleugel van Franz Liszt. Op deze Bechstein vleugel (Nr. 576geleverd op 17 Maart 1862 aan Liszt) speelde zij Consolations nr 1 in E, - nr 2 in E, - nr 3 in Des, Konzertenetude Waldesrauschen, Liebestraüme Nocturne nr 3 en Les cloches de Geneve Nocturne. Het concert vond plaats in Liszt's huis (het huidige Franz Liszt Museum) te Weimar. Aanwezig waren Prof. Dr. Albrecht von Massow van de Hochschule fuer Musik Franz Liszt te Weimar en de Klassik Stiftung Weimar.

Anna Ivanova is van Russische afkomst maar woont al jaren in België. Zij komt uit een uiterst muzikale familie.
Op 5-jarige leeftijd was zij al dagelijks achter de piano te vinden. Zij studeerde cum laude af aan het Conservatorium in Rusland op vier onderdelen: Solo piano, Piano kamerensemble, Concertmeester en Piano pedagogie. Zij doceerde aan een speciale pianofaculteit van een muziekcollege en was hier de jongste specialiste Piano.

In Nederland volgde zij Masterclasses bij Jan Wijn van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Als docente is zij verbonden aan de Stichting Bechstein Pianoeducatie en heeft daarnaast een eigen bloeiende praktijk.

Als solo-pianiste is zij in de Benelux op meerdere podia te bewonderen geweest.
Wellicht in dit kader is ook haar optreden op 18 april 2011 vermeldenswaard. Zij vertolkte toen samen met Kamerkoor Renasciate de “Via Crucis” ook van Liszt.

Voor meer informatie: Anna Ivanova, email anna.ivanova@base.be