Gemeente Leudal


Nieuws

Lezingen duurzame energie op dinsdag 3 mei

Logo Duurzaam Leudal

Op dinsdagavond 3 mei organiseert gemeente Leudal twee lezingen over duurzame energie. Aan bod komen: windenergie en zonne-energie. De avond Vindt plaats in het Bezoekerscentrum Leudal en start om 19.30 uur en eindigt om ca. 21.30 uur. De lezingen zijn gratis toegankelijk en zijn onderdeel van een activiteitenreeks die plaats vindt tijdens het Klimaatkwartaal van Leudal, dat loopt van 23 april t/m 24 juli a.s.

De avond start met de lezing over windenergie, die wordt verzorgd door ervaringsdeskundige Har Geenen. Har is namelijk initiatiefnemer van het windmolenpark in oprichting in Neer. Aan de orde komt waarom duurzame energie, waaronder windenergie nodig is. Wat het potentieel van deze energievorm is en wat de overheid hierover aan beleid en wetgeving heeft. Vervolgens wordt ingezoomd op de situatie van het windmolenpark in Neer. Ook wordt aandacht besteed aan invloed van windmolens op de omgeving. Tenslotte krijgt u informatie over hoe u zelf aan de slag kunt met windenergie.

Na de pauze volgt de lezing over zonne-energie, verzorgd door Floris Mokveld.

Floris is ervaringsdeskundige op het gebied van zonne-energie. Naast uitleg over de techniek van zowel zonneboilers als zonnepanelen, besteedt hij aandacht aan de kosten en de mogelijkheden voor subsidie. Daarnaast zal hij enthousiast vertellen hoe leuk het is om energie producent te zijn en de meter te zien terugdraaien! Ook de hobbels die de duurzame burger op zijn weg naar energie producent tegenkomt blijven niet onvermeld.

Als u nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van windenergie of zonne-energie, al langer rondloopt met plannen om zelf energie te gaan produceren, of al enthousiast windenergie of zonnestroom opwekt en vindt dat anderen dat ook moeten gaan doen, dan bent u van harte welkom. U dient zich wel van te voren aan te melden in verband met het aantal plaatsen.

Als u met de auto komt, dan kunt u deze parkeren op de naastgelegen parkeerplaats van Staatsbosbeheer. Komt u met de fiets, dan kunt u deze plaatsen in de natuurlijke fietsenstalling gelegen tussen het bezoekerscentrum en de wei.

Voor meer informatie en kunt u contact opnemen met R. Wilms van de gemeente Leudal via 0475-859722 aanmelding kunt u via R.Wilms@leudal.nl

Als extraatje krijgen de eerste 15 aanmeldingen een gratis Bespaarbox uitgereikt met o.a. spaarlampen, tochtstrips een douchecoach enz.